Nazaj

Motivirane #rakete uspešno začele priprave na Rogli

14
maj
2021
  • Članice

Rogla - Za slovensko žensko člansko košarkarsko reprezentanco sta uvodna dneva treningov na Rogli. #rakete, ki so začele z uvodnim ciklom priprav na junijski EuroBasket, v prvem delu priprav največ časa namenjajo telesni pripravljenosti.

Trinajsterica izbrank selektorja Damirja Grgića je v sredo pričela s pripravami na ženski EuroBasket, ki ga bosta med 17. in 27. junijem gostila Strasbourg in Valencia. Niki Barič, Lei Debeljak, Zali Friškovec, Teji Goršič, Tini Jakovini, Mojci Jelenc, Aleksandri Krošelj, Evi Lisec, Teji Oblak, Annamarii Prezelj, Evi Rupnik, Maruši Seničar in Tini Trebec se bo prihodnji teden na pripravah pridružila še Shante Marie Evans. Slovenke bodo na Rogli trenirale do ponedeljka, nato pa bodo po dnevu premora priprave nadaljevale v Laškem.

Izjemno motivirane slovenske košarkarice se v prvem delu priprav v sproščenem, a delovnem vzdušju pripravljajo na Rogli, največ pozornosti pod vodstvom trenerja za telesno pripravo Marka Dimnika pa namenjajo vadbi telesne pripravljenosti, hkrati pa tudi že uvodnemu spoznavanju nekaterih taktičnih zamisli trenerskega štaba.

#rakete bodo sicer že prihodnji teden v Laškem odigrale prvi dve pripravljalni tekmi s Črno goro. Zatem pa bodo do začetka EuroBasketa, kamor bodo odpotovale 13. junija, odigrale še pet pripravljalnih srečanj.

PODSTRAN ŽENSKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Annamaria Prezelj, slovenska reprezentantka:
"Že prvi dan smo začele zares in pokazale smo, da lahko držimo visoko zbranost od prvega treninga naprej. Počutimo se, kot da smo tu že kakšen teden in da nismo ravno prišle iz klubov. Začetek priprav je naporen, a tako je vedno."

Maruša Seničar, slovenska reprezentantka:
"Prvi dnevi treningov so vedno najbolj naporni, a vse vemo, zakaj smo tukaj in kaj je naš cilj. Vse smo zelo motivirane za delo in res smo vesele, da smo znova skupaj. Prepričana sem, da se bomo dobro pripravile na prihajajoči EuroBasket in da bomo v najboljši pripravljenosti pričakale odhod v Francijo."

SPLETNA STRAN EVROPSKEGA PRVENSTVA 2021

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se