Nazaj

Na Grgićevem seznamu za EuroBasket 14 košarkaric

03
maj
2021
  • Članice

Ljubljana – Selektor Damir Grgić je na novinarski konferenci razkril imena 14 košarkaric, ki bodo prihodnjo sredo na Rogli začele s pripravami na evropsko prvenstvo. Slednjega bosta med 17. in 27. junijem gostila španska Valencia in francoski Strasbourg. #rakete bodo igrale v Strasbourgu v skupini C, skupaj z reprezentancami Bosne in Hercegovine, Belgije in Turčije.

FOTOGALERIJA NOVINARSKE KONFERENCE

Iz širšega seznama triindvajsetih košarkaric je strokovni štab izbral štirinajsterico, ki se bo prihodnjo sredo zbrala na Rogli. Pred odhodom v Francijo, kamor bodo rakete odpotovale 13. junija, bodo Slovenke opravile 28 dni priprav. Poleg Rogle bodo Grgićeve izbranke trenirale še v Laškem, Mariboru, Zrečah in Ljubljani.

Edina novinka Mojca Jelenc
V reprezentančni zasedbi po pričakovanjih ni večjih presenečenj. Med štirinajsterico košarkaric je edina novinka mlada Mojca Jelenc. Najvišja slovenska košarkarica je bila v načrtih selektorja že v zadnjem ciklu kvalifikacij, a ji je februarja načrte prekrižala okužba s koronavirusom. Preostale #rakete so v zadnjih letih stalne članice reprezentance in Damir Grgić bo po dolgem času lahko računal na vse najboljše reprezentantke.

Seznam kandidatk za nastop na EuroBasketu 2021
NIKA BARIČ (Birevim Elezig, Turčija), LEA DEBELJAK (ŽKK Cinkarna Celje), SHANTE MARIE EVANS (Artego Bydgoszcz, Pojska), ZALA FRIŠKOVEC (KSC Szekszárd), TEJA GORŠIČ (Hannover, Nemčija), TINA JAKOVINA (Kangoeroes Mechelen, Belgija), MOJCA JELENC (ŽKK Cinkarna Celje), ALEKSANDRA KROŠELJ (Kangoeroes Mechelen, Belgija), EVA LISEC (Dinamo Kursk, Rusija), TEJA OBLAK (USK Praga, Češka), ANNAMARIA PREZELJ (Quesos El Pastor, Španija), EVA RUPNIK (Rheinland Lions Köln, Nemčija), MARUŠA SENIČAR (ŽKK Cinkarna Celje) in TINA TREBEC (Montbrison, Francija).

PODSTRAN ŽENSKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Damir Grgić, selektor slovenske ženske članske reprezentance:
"Najprej bi se zahvalil Košarkarski zvezi Slovenije, ki nam je omogočila vse pogoje, ki jih potrebujemo za dosego dobrih rezultatov. V zadnjem času je slovenska ženska košarka naredila velik skok naprej. Prihajamo v fazo, kjer nas to, da smo med deset v Evropi ne zadovolji več in naredili bomo vse, da izboljšamo rezultat iz prejšnjega prvenstva. Na seznamu je trenutno 14 najboljših igralk in upam, da bomo zdravi pričakali evropsko prvenstvo, kjer bomo potem skušali prikazati naše najboljše predstave."

Nika Barič, kapetanka slovenske ženske članske reprezentance:
"S puncami tako kot vedno komaj čakamo, da se začnejo priprave. Letos je situacija zelo specifična, klubska sezona je bila zelo težka, zato nas čaka še nekaj dela. Rogla bo že dober pokazatelj tega, kako smo delale skozi celotno sezono. Verjamem, da smo v dobrem stanju in pripravljene na delo."

Matej Likar, direktor slovenske ženske članske reprezentance:
"Na Košarkarski zvezi Slovenije smo skupaj z reprezentančnim strokovnim štabom znova pripravili kakovosten program priprav. Zadeva je bila letos nekoliko bolj kompleksna zaradi koronavirusa in protokolov v posameznih državah. Reprezentanca bo pri naših tradicionalnih namestitvenih partnerjih tudi tokrat imela vrhunske pogoje za bivanje in delo, tako da bodo dekleta lahko povsem osredotočena na košarko."

Pred prvenstvom sedem pripravljalnih tekem
Slovenke bodo med pripravami odigrale sedem pripravljalnih tekem. Prvi dve že ob koncu drugega tedna priprav v Laškem proti reprezentanci Črne gore. Konec maja se bodo #rakete na Slovaškem pomerile z domačo izbrano vrsto in Poljsko, dve tekmi s Poljakinjami pa jih čakata tudi 7. in 8. junija v Ljubljani. Zadnji test Slovenke čaka na prizorišču evropskega prvenstva, ko se bodo tri dni pred začetkom EuroBasketa pomerile s Francijo.

RAZPORED PRIPRAVLJALNIH TEKEM PRED EP 2021

Na 38. evropskem prvenstvu za ženske je šestnajst reprezentanc razdeljenih v štiri skupine. Španska Valencia in francoski Strasbourg bosta gostila vsak po dve skupini uvodnega dela prvenstva ter pripadajoči repasaž in četrtfinale, zaključni boji EuroBasketa pa se bodo odigrali v Valencii. Slovenska reprezentanca bo igrala v Strasbourgu v skupini C, skupaj z reprezentancami Bosne in Hercegovine, Belgije in Turčije.

SPLETNA STRAN EVROPSKEGA PRVENSTVA 2021
RAZPORED TEKEM SLOVENIJE NA EVROPSKEM PRVENSTVU 2021
RAZPORED IN DATUMI VSEH TEKEM ŽENSKEGA EUROBASKETA 2021

#rakete bodo na prvenstvu stare celine zaigrale tretjič zapored. Na svojem prvem prvenstvu leta 2017 v Pragi so v predtekmovanju dosegle eno zmago in zasedle 14. mesto, v Nišu in Beogradu dve leti kasneje pa so se uvrstile v kvalifikacije za četrtfinale in po porazu z Belgijo osvojile končno deseto mesto.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se