Nazaj

Na petkovi tekmi v Škofji Loki bo še posebej slavnostno

10
jun.
2019
  • Članice

Zreče – Priprave ženske članske reprezentance na evropsko prvenstvo so se prevesile v drugo polovico. Izbranke selektorja Damirja Grgića bodo na parket dvorane Čair v Nišu stopile že čez 17 dni. Do takrat kapetanko Niko Barič in soigralke čaka še kar nekaj treningov ter tudi štiri pripravljalne tekme. Na petkovi tekmi ''dm korak do zmage'' v Škofji Loki proti reprezentanci Slovaške pa bo še posebej  slavnostno.

Slovenke bodo evropsko prvenstvo v Nišu začele v četrtek, 27. junija, ob 16. uri, ko se bodo pomerile z Madžarkami. Tudi tekmo drugega kola proti Turčiji bodo v dvorani Čair igrale ob 16. uri (petek, 28.6.), po dnevu premora pa se bodo na tretji tekmi (nedelja, 30.6.) ob 18.30 pomerile še z Italijo.

PODSTRAN ŽENSKE ČLANSKE REPREZENTANCE
SPLETNA STRAN EVROPSKEGA PRVENSTVA
EP V KOŠARKI ZA ŽENSKE NIŠ 2019 – PROGRAMA TURISTIČNE AGENCIJE KOMPAS

Nov test trenutne forme bodo Grgićeve izbranke dočakale ta petek in soboto, ko se bodo dvakrat pomerile s Slovakinjami. Sobotna tekma bo po dogovoru obeh selektorjev zaprta za javnost, tako da se bodo reprezentantke navijačem zadnjič predstavile v petek v Škofji Loki. Tekma ''dm korak do zmage'' se bo v dvorani Poden začela ob 18. uri. Vstopnice po 5 € so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola.

POVEZAVA NA NAKUP VSTOPNIC ZA TEKMO ''DM KORAK DO ZMAGE''

Gostje na tekmi Maja Erkič, Sandra Piršič in Živa Zdolšek
V Škofji Loki bo še posebej slavnostno. Pomembne gostje na tekmi bodo namreč nekdanje slovenske reprezentantke Maja Erkič, Sandra Piršič in Živa Zdolšek, ki so s trenutnim mladim reprezentančnim rodom postavile kar nekaj mejnikov in pred dvema letoma slovensko žensko člansko košarko prvič v njeni zgodovini popeljale na evropsko prvenstvo. Košarkarska zveza Slovenije se bo nekdanji reprezentančni trojici med prvo in drugo četrtino zahvalila za njihov bogat doprinos slovenski ženski košarki.

Podelitev Pokala mladih
Že pred začetkom tekme med Slovenijo in Slovaško pa bodo zaslužene nagrade v posebnem točkovanju za Pokal mladih prejeli najuspešnejši klubi v mlajših starostnih kategorijah v sezoni 2018/19. Pri dekletih so se na vrh zavihtele košarkarice Ježice, v konkurenci fantov pa Domžale.

Košarkarska zveza Slovenije je zaradi razvoja, kakovostnejšega dela z mladimi igralci in igralkami ter promocije košarke v mlajših starostnih kategorijah v sezoni 2018/19 že dvanajstič organizirala posebno tekmovanje z imenom Pokal mladih. Glavni kriteriji pri točkovanju klubov oziroma društev so bili množičnost, ki izhaja iz števila prijavljenih in sodelujočih ekip, kakovost, ki izhaja iz uvrstitve ekipe v tekmovanju, spoštovanje tekmovalnih določil in spoštovanja "fair playa".

Uvrstitev v Pokalu mladih za sezono 2018/19 za fante:
1. DOMŽALE – 450 točk
2. OLIMPIJA LJUBLJANA – 448 točk
3. SLOVAN – 356 točk
Največji napredek v primerjavi s preteklo sezono: I TEAM (64. - 36.) 28 mest

Uvrstitev v Pokalu mladih za sezono 2018/19 za dekleta:
1. JEŽICA - 334 točk
2. CELJE – 301 točka
3. ILIRIJA – 283 točk
Največji napredek v primerjavi s preteklo sezono: ŽKK ČRNOMELJ (16. - 10.) 6 mest
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se