Nazaj

Na treningih znova tudi reprezentanti in reprezentantke

18
maj
2020
  • Člani
  • Članice

Ljubljana – Ob sproščanju ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa in znova dovoljenem treniranju vseh športnikov po zakonu o športu, so rokave zavihali tudi košarkarji in košarkarice. Pod vodstvom strokovnih sodelavcev Košarkarske zveze Slovenije so s treningi začeli nekateri reprezentanti in reprezentantke, ki trenutno nimajo možnosti vadbe v klubskih sredinah.

V zadnjih letih so poletni individualni košarkarski treningi, kot pomoč v pripravah na novo sezono, med reprezentanti in reprezentantkami naleteli na odličen odziv in tako so slednji z navdušenjem sprejeli novico, da so strokovni sodelavci Košarkarske zveze Slovenije ob znova dovoljenem treniranju športnikov v dvoranah pripravili program organizirane individualne vadbe. Že na uvodnem ponedeljkovem treningu se je tako zbrala pisana igralska druščina, ki je stik z žogo v zadnjih mesecih močno pogrešala.

Pri izvajanju aktivnosti bo Košarkarska zveza Slovenije upoštevala vsa navodila ministrstva, pristojnega za zdravje, in Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2, ki so objavljena na spletni strani ministrstva.

Rašo Nesterović, generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije:
''Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, kaj za športnika pomeni dvomesečna odsotnost s treningov. Tako kot ostali profesionalni športniki, so bili tudi košarkarji in košarkarice v zadnjem obdobju pri svoji individualni vadbi zelo omejeni. Ne samo poslanstvo, temveč tudi obveza Košarkarske zveze Slovenije je, da reprezentantom in reprezentantkam, ki v svojih klubih trenutno ne morejo trenirati, omogočimo kvalitetne treninge. V zadnjih letih so poletni treningi s strokovnimi sodelavci Košarkarske zveze Slovenije v pripravah na novo sezono naleteli na odličen odziv, saj so se jih igralci ter igralke množično udeleževali. Ta primer odlične prakse bomo sedaj uporabili tudi v tej za športnike še posebej nenavadni situaciji, ko so s tekmovalno sezono po večini zaključili že sredi meseca marca. Reprezentančni štab je pripravil kvaliteten program individualnega dela in prepričan sem, da bodo igralci in igralke treninge odlično izkoristili.''
 
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se