Nazaj

Nadaljevanje v Laškem, sledi turnir v Trbovljah

03
jun.
2019
  • Članice

Laško – Ženska članska reprezentanca v Laškem nadaljuje priprave na evropsko prvenstvo. V dvorani Tri Lilije bo opravila novih pet treningov, v četrtek in petek pa se bo znova predstavila navijačem. Na turnirju ''Orbit dvojček'' se bo v Trbovljah pomerila s Švedsko in Veliko Britanijo.

Po dveh tednih napornih priprav so izbranke selektorja Damirja Grgića pretekli konec tedna dočakale prvi pripravljalni tekmi. Proti Češki in Hrvaški so zabeležile zmago in poraz, strokovni štab pa je dobil dober vpogled na trenutno opravljeno delo v pripravljalnem obdobju. Po podrobni analizi je pripravil tudi program nadaljnjega dela. V tretjem ciklu reprezentantke čaka pet treningov ter novi dve tekmi.

PODSTRAN ŽENSKE ČLANSKE REPREZENTANCE

V Trbovljah proti Švedski in Veliki Britaniji
Slovenke se bodo navijačem predstavile na turnirju ''Orbit dvojček v Trbovljah.'' V četrtek, 6. junija jim bodo nasproti stale reprezentantke Švedske, v petek, 7. junija pa še izbrana vrsta Velike Britanije. Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. Za ogled tekme boste v predprodaji odšteli 5 €, na dan tekme 7 €, paket obeh tekem turnirja pa je v predprodaji na voljo za 8 €.

POVEZAVA NA NAKUP VSTOPNIC ZA TURNIR ''ORBIT DVOJČEK''

Sicer pa so minuli konec tedna prve tekme odigrale tudi slovenske tekmice v Nišu. Košarkarice Italije so proti Ukrajini zabeležile poraz s 66:69 in zmago z 99:77. Madžarke so s 65:79 izgubile proti Latvijkam, so se pa pomerile tudi s Turkinjam. Slednje so bile boljše s 66:57.

Zala Friškovec, slovenska reprezentantka:
"Z mojo poškodbo k sreči ni nič hujšega. Zelo težko je s klopi spremljati tekme svoje ekipe in komaj čakam, da se pridružim dekletom in postopoma začnem trenirati s polno obremenitvijo. Prosta dneva smo izkoristile za počitek in v odličnem vzdušju nas čakajo novi treningi. Verjamem, da bomo v tem tednu popravile napake, ki so bile opazne na tekmah proti Češki in Hrvaški ter dvignile ekipno formo in se dobro pripravile za tekmi v Trbovljah.''

''Niš nas ne ustavi''
Za vse navijače slovenske reprezentance je turistična agencija Kompas v sodelovanju z Nomagom, Telemachom in KZS pripravila posebna navijaška paketa. V Niš se tako z organiziranim programom lahko odpravite že za 169 € (uvodni dve tekmi skupinskega dela) oziroma 189 € (vse tri tekme skupinskega dela) z doplačilom za vstopnice za tekme in morebitne individualne želje ter izlete. Generalni sponzor KZS, podjetje Telemach, bo prvim stotim prijavljenim navijačem na enega izmed Kompasovih programov podaril vstopnice za tekme slovenske reprezentance v Nišu.

Slovenke bodo evropsko prvenstvo začele v četrtek, 27. junija, ob 16. uri, ko se bodo pomerile z Madžarkami. Slovenske košarkarice bodo tudi tekmo drugega kola proti Turčiji igrale ob 16. uri (petek, 28.6.), po dnevu premora pa se bodo na tretji tekmi (nedelja, 30.6.) ob 18.30 pomerile še z Italijo.

SPLETNA STRAN EVROPSKEGA PRVENSTVA
EP V KOŠARKI ZA ŽENSKE NIŠ 2019 – PROGRAMA TURISTIČNE AGENCIJE KOMPAS
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se