Nazaj

Nika Barič z igrišč odsotna dva meseca

08
jan.
2018
  • Članice

Ljubljana - Kapetanka slovenske košarkarske reprezentance Nika Barič je staknila poškodbo kolena. S parketa bo odsotna dva meseca, kar pomeni, da selektor Damir Grgić ne bo mogel računati na njeno pomoč v drugem kvalifikacijskem ciklu.

25-letna Nika Barič je bolečino v kolenu začutila na tekmi evrolige proti Avenidi. Opravila je dve magnetni resonanci, ki sta pokazali, da ima poškodovano koleno. Kapetanka slovenske reprezentance bo z igrišč odsotna predvidoma dva meseca.

Baričeva je v tej sezoni nastopila na devetih tekmah evrolige, v povprečju pa dosegla 5,3 točke, 2,6 skoka in 2,8 asistence. V ruskem državnem prvenstvu je zaigrala na enajstih tekmah, v statistiko pa vpisala 5,3 točke, 1,5 skoka in 3 asistence.

Kot vse kaže bo poleg Eve Lisec, ki se je poškodovala ob koncu novembra, drugi kvalifikacijski cikel izpustila tudi kapetanka Nika Barič. Na širšem seznamu Damirja Grgića tako ostaja osemnajst košarkaric. Slovenke se bodo 10. februarja v Celju srečale s Francijo, štiri dni kasneje pa bodo v Gimnaziji Celje-Center gostile še Romunijo.

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se