Nazaj

Moška reprezentanca odpotovala na svetovno prvenstvo v košarki 3x3

29
maj
2023
  • Košarka 3x3

Ljubljana – Avstrijski Dunaj bo od torka pa vse do konca tedna gostil svetovno člansko prvenstvo v košarki 3x3. V moški konkurenci bo igrala tudi slovenska reprezentanca. V skupinskem delu se bo pomerila z Avstrijo, Latvijo, Avstralijo in Združenimi državami Amerike. Tekme prvenstva si bo moč ogledati na Sportklubu.

Slovenske barve bodo na prvenstvu branili Adrian Hirschmann, Blaž Janežič, Jure Ličen in Jakob Strel, ekipo bo vodil selektor Matic Vidic. Slovenci so si nastop na prvenstvu priigrali v začetku meseca z odličnimi predstavami na kvalifikacijskem turnirju v Izraelu.

Letošnje svetovno prvenstvo na Dunaju bo potekalo od 30. maja do 4. junija. V obeh konkurencah bo nastopilo po 20 reprezentanc, ki bo razporejenih v štiri skupine s po petimi reprezentancami.

MOŠKI DEL TURNIRJA SVETOVNEGA PRVENSTVA
SKUPINA A: Srbija, Francija, Nemčija, Brazilija, Madagaskar
SKUPINA B: Združene države Amerike, Latvija, Avstrija, SLOVENIJA, Avstralija
SKUPINA C: Litva, Belgija, Poljska, Izrael, Portoriko,
SKUPINA D: Nizozemska, Mongolija, Švica, Japonska, Madžarska

SPLETNA STRAN SVETOVNEGA PRVENSTVA

Tekme skupinskega dela za ženske in moške bodo na sporedu od 30. maja do 2. junija. V soboto, 3. junija bodo na sporedu tekme repešaža, osmine finala in četrtine finala, v nedeljo, 4. junija pa polfinalni obračuni ter dvoboji za medalje.

Slovenija bo igrala v skupini B. V sredo jih najprej ob 17.35 uri čaka dvoboj z Avstrijo ter ob 19.45 z Latvijo. Po dnevu premora se bodo v petek ob 17.10 pomerili z Avstralijo ter ob 19.20 še z Združenimi državami Amerike.

Prvouvrščena reprezentanca se bo uvrstila neposredno v četrtfinale, druga in tretja pa bosta odigrali dodatno tekmo za preboj med najboljših osem proti tekmecem iz skupine C.

SPORED TEKEM NA SVETOVNEM PRVENSTVU V KOŠARKI 3X3

Na lanskem svetovnem prvenstvu v belgijskem Antwerpnu so Slovenci obstali v skupinskem delu in se jim ni uspelo uvrstiti v izločilne boje. Sicer pa so na prvenstvu pred štirimi leti v Amsterdamu v četrtfinalu izgubili proti poznejšemu prvaku ZDA in zasedli končno sedmo mesto. Leta 2016 in 2018 so na prvenstvih na Kitajskem in na Filipinih osvojili bron.

Matic Vidic, selektor članske reprezentance v košarki 3x3:
''Na svetovno prvenstvo se podajamo povsem neobremenjeni. Zavedamo se, da nas čaka težka skupina, v kateri so glavni favoriti Američani in Latvijci. Stavili bomo na svojo mladost in s pogumno igro bomo skušali presenetiti nasprotnike. Po uspešno odigranem kvalifikacijskem turnirju si vsekakor močno želimo uvrstiti v izločilne boje.''

Jure Ličen, slovenski reprezentant v košarki 3x3
''Kljub temu, da se na Dunaj podajamo kot najmlajša ekipa na svetovnem prvenstvu verjamemo, da smo zmožni doseči cilj in napredovati iz zahtevne skupine. Prepričan sem, da bodo izkušnje, ki smo jih pridobili na letošnjih kvalifikacijah in na lanskoletnem svetovnem prvenstvu doprinesle k naši igri, saj se zavedamo kaj lahko od tekmovanja na tem nivoju pričakujemo in kaj vse bo potrebno za uresničitev zadanih želja.''
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se