Nazaj

1. SKL za ženske: Celjanke devetnajstič do naslova državnih prvakinj!

28
apr.
2023
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – Košarakarice Cinkarne Celja so s svojo borbeno in suvereno igro obranile naslov državnih prvakinj! Tudi na tretji finalni tekmi so se odrezale bolje kot njihove tekmice Triglavanke ter si tako priborile tretjo zmago potrebno za osvojitev naslova.
Foto: KZS/alesfevzer.com

1. SKL ZA ŽENSKE
FINALE, 3. tekma
Petek, 28. april

CINKARNA CELJE (1) : TRIGLAV (2) 72:52 (19:10, 15:16, 22:7, 16:19) *izid v zmagah 3:0

CELOTNA STATISTIKA

Danes so se košarkarice Cinkarne Celja še zadnjič v sezoni pomerile s konkurenčno ekipo Triglava. Dvoboj se je zaključil v prid Celjankam, ki so si v domači dvorani tako priborile že devetnajsti naslov državnih prvakinj (dvanajstič zapored). Med košarkaricami je tokrat najbolj izstopala Taylah Rose Simmons (Cinkarna Celje), ki je tudi prejela nagrado za najboljšo igralko finalne serije.

Domačinke so tekmo začele slabše ter dopuščale Triglavu, da je v prvih nekaj minutah tekme prihajal do prednosti. Do četrte minute so Celjanke rezultat dvakrat izenačile, ni pa jim uspelo prevzeti prednosti. Nato so z zadetim metom Mojce Jelenc le prevzele vodstvo ter ga ohranjale do konca tekme. V drugi četrtini so se Triglavanke nasprotnicam približale na le tri točke zaostanka, vseeno pa je bila za gostje nato usodna predvsem tretja četrtina, ki se je končala z delnim rezultatom 22:7. Tudi dobljena zadnja četrtina (16:19) tako ni bila dovolj za prevzem vodstva, zmage pa so se z razliko dvajsetih točk ob koncu veselile Celjanke. Skozi celotno tekmo so prikazale odločno in borbeno igro in tako zasluženo ponovno prejele naziv državnih prvakinj.

Domačinke so bile boljše v vseh segmentih statistike. Traglavanke pa so zmage stale predvsem izgubljene žoge (11-24), prosti meti (83%-65%) ter skoki v napadu (22-9).

Pri Cinkarni Celju je bila strelsko najbolj natančna Taylah Rose Simmons, ki je dosegla 16 točk. Z dobro igro na treh finalnih tekmah si je tako prislužila tudi naziv najboljše igralke finalne serije. Na treh finalnih tekmah je dosegla 48 točk. Za ekipo Triglava je največ točk zbrala kapetanka Gala Kramžar, in sicer 10.

VSE PRVAKINJE 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se