Nazaj

OŠ Pivka in OŠ Hinka Smrekarja zmagovalki DP v košarki 3x3 za osnovne šole

09
jun.
2022
  • Košarkarski Superšolar

Kranj - Z današnjim finalnim turnirjem državnega prvenstva osnovnih šol v košarki 3x3, ki ga je, v organizaciji OŠ Stražišče, gostila športna dvorana Planina v Kranju, se je, po dveh sezonah, spet zaključila celostna sezona šolskih tekmovanj. 16 ekip učencev in 11 ekip učenk je prikazalo izjemno zanimive in napete dvoboje, ki so se zaključili z zmagoslavjem OŠ Pivka pri učencih in OŠ Hinka Smrekarja Ljubljana pri učenkah. Fantje so tako ponovili uspeh iz košarke 5:5.

Kar 135 igralcev in igralk, članov 27 različnih ekip, se je v dopoldanskem času pognalo v boj za naslov najboljših v državi. Vse ekipe so si nastop priborile preko področnih tekmovanj, na katerih je skupaj nastopilo 116 ekip, kar je najvišje število nastopajočih v zgodovini tekmovanja. Že skupinski boji so nakazali izenačenost ekip ter popolno nepredvidljivost pri napovedovanju končnih rezultatov. Ob koncu so bili najuspešnejši učenci OŠ Pivka, ki so v velikem finalu premagali učence OŠ Pod goro iz Slovenskih Konjic, tretje mesto pa je pripadlo OŠ Primoža Trubarja iz Laškega. Med dekleti so naslov zasluženo osvojile igralke OŠ Hinka Smrekarja iz Ljubljane, v finalu so jim bile zelo blizu učenke OŠ Šmarje-Sap. Tretje mesto je ob koncu, po podaljšku, osvojila OŠ Šmarje pri Jelšah. Vsi nastopajoči si zaslužijo čestitke.

Za OŠ Pivka so nastopili Samed Grošić, Nik Jović, Jakob Šabec, Aleks Tomažič in Viljem Podržaj, za OŠ Hinka Smrekarja pa Ela Modrić, Nika Malik, Sara Jovičević, Ema Kalabić in Ana Pešić.

Rezultati - učenci:

Finale: OŠ Pivka - OŠ Pod goro 14:10

Za 3. mesto: OŠ P. Trubarja Laško - OŠ Brežice 14:9

Končni vrstni red - učenci:
1. OŠ Pivka
2. OŠ Pod goro
3. OŠ Primoža Trubarja Laško
4. OŠ Brežice


Rezultati - učenke:

Finale: OŠ Hinka Smrekarja - OŠ Šmarje-Sap 13:12

Za 3. mesto: OŠ Šmarje pri Jelšah - OŠ Pivka 19:17

Končni vrstni red - učenke:
1. OŠ Hinka Smrekarja
2. OŠ Šmarje-Sap
3. OŠ Šmarje pri Jelšah
4. OŠ Pivka

REZULTATI FINALNEGA TURNIRJA
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se