Nazaj

Obvestilo članom KZS: Novela Odloka Vlade RS o začasnih pogojih za izvajanje športne dejavnosti

14
maj
2020
  • Novice

Ljubljana - Vlada Republike Slovenije je na svoji 16. redni seji, dne 13. 5. 2020 sprejela novelo Odloka o začasnih pogojih za izvajanje športne dejavnosti z nekaj novostmi.

Obveščamo vas, da je Vlada RS na svoji 16. redni seji, dne 13. 5. 2020 sprejela novelo Odloka o začasnih pogojih za izvajanje športne dejavnosti z novostmi kot so:
• Vlada je odpravila prepoved procesa športne vadbe v športnih objektih, ki so sestavni del vzgojno-izobraževalnih zavodov.
• Poleg športne vadbe registriranih športnikov bo po novem dovoljena tudi prostočasna športna vzgoja otrok in mladine, obštudijska športna dejavnost, šport invalidov, športna rekreacija in šport starejših.
• Vse našteto začne veljati z 23.5.2020.

Do 23.5.2020 pa še vedno velja, da ni dopustno izvajati treningov na zunanjih igriščih in v dvoranah, ki so del vzgojno-izobraževalnih zavodov (VIZ). To izhaja iz tistega dela besedila odloka Vlade Republike Slovenije z dne 6.5.2020, kjer je zapisano »razen v športnih objektih, ki so sestavni del vzgojno-izobraževalnih zavodov«. Navedeno velja za občinske in državne objekte.

Opozarjamo, da je pri izvajanju športnih aktivnosti potrebno upoštevati vsa navodila ministrstva, pristojnega za zdravje, in Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2, ki so objavljena na spletni strani ministrstva, pristojnega za zdravje (https://www.nijz.si/sl/sproscanje-ukrepov-covid-19).

Košarkarska zveza Slovenije je v stalnem kontaktu z vsemi pristojnimi institucijami in o vseh morebitnih spremembah vas bomo nemudoma obvestili.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se