Nazaj

Odličen uvod v dvoletni cikel priprav reprezentanc mlajših starostnih kategorij

06
avg.
2020
  • Fantje U20
  • Fantje U18
  • Fantje U16
  • Dekleta U18
  • Dekleta U16

Ljubljana – Poletje brez tekmovalnih reprezentančnih aktivnosti je Košarkarska zveza Slovenije izkoristila za prvi del dvoletnega cikla priprav na evropska prvenstva mlajših starostnih kategorij v letu 2021. Reprezentančni štabi in strokovni sodelavci zveze so za vseh pet reprezentanc pripravili kvaliteten in obsežen program dela, v katerem je sodelovalo 150  igralcev oziroma igralk ter 40 oseb strokovnega štaba reprezentanc.

Vse od zadnjega junijskega tedna pa do prvih dni meseca avgusta so fantovske reprezentance do 16, 18 in 20 let ter dekliški reprezentanci do 16 in 18 let v Postojni, Slovenj Gradcu in na Rogli vadile v večkratnih petdnevnih ciklih. Na pripravah so bili zbrani letniki igralcev in igralk, ki bodo prihodnje leto nosilci omenjenih starostnih kategorij.

Skupaj so fantje in dekleta na uvodu v dvoletni cikel priprav na evropska prvenstva mlajših starostnih kategorij v letu 2021 opravili 105 delovnih dni programa. Program je temeljil predvsem na individualnemu delu na košarkarskem področju in na področju telesne priprave za športni panogi košarka in košarka 3x3.

Mirko Jurjavčič, vodja reprezentanc in projektov mlajših starostnih kategorij:
''Tako za igralce, kot za vse nas na Košarkarski zvezi Slovenije in strokovnemu štabu reprezentanc, ter nenazadnje tudi ponudnikom namestitvenih in vadbenih objektov v Postojni, Slovenj Gradcu in na Rogli, je bilo letošnje košarkarsko poletje povsem nova izkušnja. Poleg priprave in same izvedbe ustreznega strokovnega dela, je bilo potrebno dosledno upoštevati tudi vsa priporočila oziroma navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) in z veseljem ugotavljam, da je delovna košarkarska akcija odlično uspela. Fantje in dekleta so v večkratnih petdnevnih ciklih opravili načrtovano število treningov, ki so temeljili na individualnem delu tehničnih in taktičnih košarkarskih elementov, velik del aktivnosti pa smo namenili tudi telesni pripravi in košarki 3x3. S strokovnimi sodelavci smo izvedli tudi številna testiranja, reprezentantom in reprezentantkam omogočili kar nekaj strokovnih predavanj in izmenjavo izkušenj ter individualne nasvete s strani bivših vrhunskih košarkarjev (Milić, Zagorac, Drobnjak, Močnik). Menim, da smo dobili dober pregled nad generacijami, ki bodo v letu 2021 nosilci posameznih mlajših starostnih kategorij. Po pogovoru s kolegi iz nekaterih košarkarskih zvez s ponosom ugotavljam, da smo eni redkih, ki smo kljub tekmovalnemu mrtvilu mlajšim reprezentancam nudili tako kvalitetno vadbo. Vsi skupaj smo sicer malo pogrešali tisti pravi tekmovalni naboj, a ne glede na to uvodni program dvoletnega cikla priprav na evropska prvenstva mlajših starostnih kategorij prihodnje leto odlično opravili. Prepričan sem, da bodo igralci in igralke z dobrim delom nadaljevali tudi v klubskih sredinah.''

FOTOGALERIJA TRENINGA KANDIDATOV ZA FANTOVSKO REPREZENTANCO U20 NA ROGLI
FOTOGALERIJA TRENING TEKME KANDIDATOV ZA FANTOVSKI REPREZENTANCI U20 IN U18 NA ROGLI
FOTOGALERIJA TRENINGA KANDIDATOV ZA FANTOVSKO REPREZENTANCO U20 NA ROGLI

FOTOGALERIJA TRENINGA KANDIDATOV ZA FANTOVSKO REPREZENTANCO U18 NA ROGLI
FOTOGALERIJA TRENINGA KANDIDATOV ZA FANTOVSKO REPREZENTANCO U18 NA ROGLI
FOTOGALERIJA TRENINGA KANDIDATOV ZA FANTOVSKO REPREZENTANCO U18 NA ROGLI

FOTOGALERIJA TRENINGA KANDIDATOV ZA FANTOVSKO REPREZENTANCO U16 V SLOVENJ GRADCU
FOTOGALERIJA TRENING TEKME KANDIDATOV ZA FANTOVSKO REPREZENTANCO U16 V SLOVENJ GRADCU

FOTOGALERIJA TRENINGA KANDIDATK ZA DEKLIŠKO REPREZENTANCO U18 V SLOVENJ GRADCU

FOTOGALERIJA TRENINGA KANDIDATK ZA DEKLIŠKO REPREZENTANCO U16 V SLOVENJ GRADCU

FOTOGALERIJA TRENINGA KANDIDATOV ZA FANTOVSKO REPREZENTANCO 3X3 NA ROGLI
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se