Nazaj

Odložen začetek članskih ligaških tekmovanj

03
okt.
2017
  • Tekmovanja

Ljubljana - Vse tekme članskih ligaških tekmovanj (liga Nova KBM, 2. SKL, 3. SKL in 1. SKL za ženske) so do nadaljnjega odložene. Košarkarska zveza Slovenije je bila primorana ta korak storiti zaradi stavke sodnikov.

Ob koncu tedna bi se morala začeti članska ligaška tekmovanja. V petek bi ligo Nova KBM z ljubljanskim derbijem odprli Petrol Olimpija in Ilirija, preostale štiri tekme bi morale biti na sporedu v soboto. Odložene so tudi štiri tekme 1. SKL za ženske ter šest tekem 2. SKL.

Naj spomnimo, v mesecu maju je bil na Izvršnem odboru Košarkarske zveze Slovenije sprejet sklep o višini sodniških stroškov, ki je med drugim znižal višino potnih stroškov za poti sodnikov na tekme pod okriljem KZS. Takšen sklep je bil sprejet na podlagi enotnega predloga združenj vseh slovenskih klubov. Tak sklep je predstavljal izhodišče za nadaljnje pogovore med klubi in sodniki o sistemski rešitvi vprašanja višine sodniških stroškov. Žal je v nadaljevanju prišlo do nespoštovanja sklepa izvršnega odbora KZS in do zaostritve spora med klubi in sodniki.

V preteklem tednu je KZS organizirala sestanek, ki se ga je udeležilo okoli sto sodnikov. Tudi na omenjenem srečanju do dogovora o višini potnih stroškov ni prišlo.

Radoslav Nesterović, generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije:
"Na žalost smo bili zaradi nepripravljenosti sodnikov za sojenje prisiljeni odložiti uvodne tekme članskih ligaških tekmovanj. Košarkarska zveza se aktivno vključuje v reševanje problematike med sodniki in klubi. Spor bomo skušali rešiti v najkrajšem možnem času in na takšen način omogočiti začetek tekmovanj v članski in vseh mlajših kategorijah."
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se