Nazaj

Opravljen žreb za tekmovalno sezono 2020/21

06
avg.
2020
  • Tekmovanja

Ljubljana – V prostorih Košarkarske zveze Slovenije je potekal žreb članskih tekmovanj za prihajajočo tekmovalno sezono. Le ta se bo s prvim kolom predvidoma začela 26. septembra, tekmovalni uvod pa bomo dočakali že na praznik slovenske košarke 17. septembra, ko se bosta v tekmi Superpokala pomerila Koper Primorska in Cedevita Olimpija.

UVODNI BILTEN ČLANSKIH TEKMOVANJ ZA SEZONO 2020/2021

V boj za naslov državnega prvaka se letos v prvem delu 1. SKL podaja 10 ekip. Cedevita Olimpija se bo namreč, zaradi udeležbe v dveh mednarodnih tekmovanjih, prvenstvu priključila v drugem delu. Prvo kolo bo predvidoma na sporedu 26. septembra, v njem pa se bodo pomerili ECE Triglav in Terme Olimia Podčetrtek, Krka in Šenčur Gorenjska gradbena družba, Koper Primorska in Helios Suns, Hopsi Polzela in Zlatorog Laško ter Rogaška in Šentjur.

Pri dekletih se bodo v uvodnem kolu pomerile Ježica in Jasmin sport Ledita, Triglav in Grosuplje, Maribor in Pro-Bit Konjice ter Cinkarna Celje in Akson Ilirija. Žreb za tekmovanje v 4. SKL bo opravljen po zaključku roka za posredovanje prijav, to je po 20. avgustu.

V novo sezono z edinstveno Spaldingovo žogo

Košarkarska zveza Slovenije je v sodelovanju s podjetjem Dassašport, zastopnikom artiklov znamke Spalding za našo državo, v jubilejnem letu, ko zveza praznuje 70. leto delovanja, pripravila posebno unikatno košarkarsko žogo.

Žoga Spalding TF- 1000 Legacy je že vrsto let uradna žoga vseh tekmovanj pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije. V sezoni 2020/2021 pa bo žoga sijala v posebni oranžni barvi z zlatimi črtami in detajli ter zlatim priložnostnim logotipom KZS 70 let. Ko k edinstvenemu dizajnu dodamo še ekipni košarkarski duh in kakovostne materiale, ki krasijo žogo, dobimo vrhunski Spaldingov izdelek, nad katerim bodo košarkarji prav gotovo navdušeni.

Stojan Zorčič, direktor Dassašporta, ki je eksluzivni distributer blagovne znamke Spalding:
''Spalding, kot globalni ter eden izmed vodilnih igralcev na tem področju, je prvo košarkarsko žogo razvil že daljnega leta 1894. Podjetje Dassašport s Košarkarsko zvezo Slovenije uspešno sodeluje že vrsto let in veseli nas, da smo z unikatno izdelano žogo tudi sami dodali kamenček v mozaiku praznovanja častitljivega jubileja zveze. Verjamem, da bo med košarkarji dobro sprejeta in bo velikokrat našla pot skozi obroč.''

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se