Nazaj

Pod slovenskimi koši odslej z modro-belo Spaldingovo žogo

09
sep.
2021
  • Liga Nova KBM
  • 2. SKL

Ljubljana - Podjetje Dassašport, zastopnik artiklov znamke Spalding za Slovenijo, je skupaj s Košarkarsko zvezo Slovenije pred začetkom nove tekmovalne sezone pripravilo posebno unikatno košarkarsko žogo. Na slovenskih košarkarskih parketih se bo v Ligi Nova KBM in 2. SKL odslej tako igralo z modro-belo barvno kombinacijo.

Podjetje Dassašport in Košarkarska zveza Slovenija odlično sodelujeta že vse od leta 1993. Košarkarska žoga Spalding TF-1000 Legacy je tako že vrsto let uradna žoga vseh tekmovanj pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije. Potem, ko je uradno žogo najprej krasil le logotip KZS, je slovenska košarka prvo unikatno žogo dobila v pretekli sezoni ob praznovanju 70-letnice zveze. Lani je žoga tako sijala v posebni oranžni barvi z zlatimi črtami in detajli ter zlatim priložnostnim logotipom KZS 70 let.

Odslej pa se bo na slovenskih košarkarskih parketih v Ligi Nova KBM in 2. SKL igralo z modro-belo barvno kombinacijo. Nova uradna žoga je namreč obarvana v barve Košarkarske zveze Slovenije. Igralne ploskve se izmenjujejo v temno modri in beli kombinaciji, dodaten poudarek pa žogi dajejo svetlo modre črte. Ko k edinstvenemu dizajnu dodamo še ekipni košarkarski duh in kakovostne materiale, ki krasijo žogo, dobimo vrhunski Spaldingov izdelek nad katerim bodo košarkarji prav gotovo navdušeni.

Uradna žoga Košarkarske zveze Slovenije bo na voljo tudi v uradni Spaldingovi trgovini.

Stojan Zorčič, direktor Dassašporta, ki je eksluzivni distributer blagovne znamke Spalding:
''Na naše dolgoletno uspešno sodelovanje s Košarkarsko zvezo Slovenije smo izjemno ponosni. Še posebej nas veseli, da se bo tudi letos pod slovenskimi koši igralo z unikatno Spaldingovo žogo. Spalding, kot globalni ter eden izmed vodilnih igralcev na tem področju, je prvo košarkarsko žogo razvil že daljnega leta 1894. Najnovejšo žogo odlikujejo kakovostni materiali in verjamem, da bo med košarkarji dobro sprejeta ter bodo navijači uživali v odličnih košarkarskih predstavah.''

Podjetje Spalding, eno največjih proizvajalcev športne opreme, je leta 1876 v Chicagu ustanovil Albert Goodwill Spalding, sicer dolgoletni profesionalni igralec baseballa pri bostonskih Rdečih nogavicah. Po zaključku aktivne športne kariere je uspešno združil svoje odlično poznavanje baseballa s poslovno žilico in Spalding je hitro postal ena vodilnih sil v svoji panogi.

Začelo se je z žogicami za baseball, ki so jim hitro sledile rokavice. Desetletje kasneje je Spalding razvil in proizvedel prvo žogo za ameriški nogomet iz visoko kvalitetnega usnja. Ko je leta 1891 dr. James Naismith izumil košarko, so se  morali prvi igralci zadovoljiti kar z nogometno žogo, dokler ni tri leta kasneje Spalding predstavil prve košarkarske žoge, ki je bila nedolgo zatem zapisana v pravila igre kot uradna žoga tega sveže izumljenega športa. Le leto za tem je sledila še prva odbojkarska žoga. V letih, ki so sledila, je šel Spalding v korak s časom in najnovejšimi tehnologijami ter se je vse do danes uspel obdržati v samem vrhu proizvajalcev športne opreme.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se