Nazaj

Polfinale Pokala članic: Konjice s Triglavom, Ilirija s Celjem

22
jan.
2018
  • Pokal članic

Ljubljana - Na sedežu Košarkarske zveze Slovenije so danes izžrebali pare polfinala Pokala Članic. V prvem polfinalu se bosta srečali ekipi Konjic in Triglava, v drugem pa Akson Ilirija in Cinkarna Celje. Zaključni turnir bo na sporedu med 9. in 11. marcem.

ZAKLJUČNI TURNIR POKALA ČLANIC:

V polfinalu Pokala članic bomo spremljali obračuna med Konjicami in Triglavom ter Akson Ilirijo in Cinkarno Celje. Konjičanke in Kranjčanke so se v tej sezoni srečale dvakrat. Prvo srečanje so dobile Štajerke, na drugem pa so bile uspešnejše Gorenjke. Tudi Ljubljančanke in Celjanke so se v tej sezoni pomerile na dveh medsebojnih tekmah, na obeh pa so bile boljše aktualne državne prvakinje iz Celja. Naslov branijo Celjanke, ki so pokalno lovoriko Slovenije dvignile 12-krat.

Petek, 9. marec:
KONJICE : TRIGLAV

Petek, 9. marec: 
AKSON ILIRIJA : CINKARNA CELJE

Finale:
Nedelja, 11. marec:

KONJICE/TRIGLAV : AKSON ILIRIJA/CINKARNA CELJE

Odzivi po žrebu:

Tadej Slapnik, podpredsednik ŽKK Konjice:
"Pričakovanja pred zaključnim turnirjem Pokala članic so pozitivna. Naša dekleta v tej sezoni igrajo izjemno dobro. Ekipo Triglava smo v tej sezoni že premagali, zato verjamem, da lahko to presenečenje ponovimo."

Grega Verčič, pomočnik trenerja Triglava:
"V tej sezoni igramo s pomlajeno ekipo. Osnovni cilj je bil uvrstitev na zaključni turnir. V polfinalu bomo dali vse od sebe in se skušali uvrstiti v finale."

Alen Ploj, trener Akson Ilirije:
"V polfinalu smo dobili najslabšega možnega tekmeca. Zavedamo se kakovosti in moči Celjank. Uspeh smo dosegli že s tem, da smo se uvrstili na zaključni turnir. Tudi v polfinalu bomo skušali prikazati čim boljšo igro."

Uroš Kranjc, športni direktor ŽKK Cinkarna Celje:
"Glede na to, da smo aktualni državi in pokalni prvaki, si želimo obe lovoriki tudi obraniti. Naš cilj je osvojitev pokalnega naslova. Zavedamo se, da je pokalno tekmovanje specifično, kjer so možna tudi presenečenja. Če v polfinalu ne bo presenečenj, pričakujemo, da se bomo v finalu srečali s stalnim tekmecem iz Kranja. Pred nami je zanimivo tekmovanje."

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se