Nazaj

Prekinitev tekmovanj pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije

30
mar.
2021
  • Tekmovanja

Ljubljana - Vlada Republike Slovenije je na svoji seji, dne 28. marca 2021, sprejela Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov. Odlok, ki je bil 29. marca 2021 objavljen v Uradnem listu, začne veljati v četrtek, 1. aprila 2021. Skladno z Odlokom je dovoljeno le izvajanje mednarodnih športnih prireditev iz 74. člena Zakona o športu. Odlok velja od 1. aprila pa do vključno 11. aprila. Tekme, ki so na sporedu do vključno 31. marca 2021 se odigrajo po predvidenem razporedu.

Skladno s sprejetim Odlokom je dovoljena samo športna vadba za:
– športnike z nazivom olimpijskega, svetovnega, mednarodnega in perspektivnega razreda iz prvega odstavka 33. člena ZŠpo-1,
– športnikom v starostnih kategorijah kadeti in mladinci, registriranim v skladu z 32. členom ZŠpo-1, ki so člani državnih reprezentanc.

Proces športne vadbe športnikov iz prejšnjega odstavka je dovoljeno izvajati v varnih vadbenih skupinah, v katerih so športniki in strokovni delavci v športu fizično izolirani zaradi izvajanja procesa športne vadbe (v nadaljnjem besedilu: mehurček). Mehurček zajema prostore, v katerih poteka proces športne vadbe.

Dovoljeno je izvajanje velikih mednarodnih športnih prireditev iz 74. člena Zakona o športu.

Ker nobeno od tekmovanj, ki se odvija pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije ne spada pod izjeme, ki jih določa 74. člen Zakona o športu to pomeni, da se do nadaljnjega prekinjajo vsa tekmovanja, ki so se v skladu z odlokom, ki je bil v veljavi od sredine februarja 2021, odvijala: Liga Nova KBM, 1. SKL za ženske, 2. SKL za moške, Pokal članic, 1. A SKL za fante U19, 1. B SKL za fante U19, 1. SKL za dekleta U19.

Odlok velja od 1. aprila do vključno 11. aprila.

V času veljavnosti odloka torej na področju Republike Slovenije ni dovoljeno izvajanje treningov in tekmovanj, razen treningov za zgoraj navedene izjeme in tekmovanj v skladu s 74. členom Zakona o športu.

Prilagojen koledar vseh tekmovanj, ki se ne nadaljujejo ter morebitne prilagoditve tekmovalnih sistemov bodo znane naknadno, po tem, ko bo ponovno znano, da se tekmovanja lahko nadaljujejo. O tem vas bomo pravočasno obvestili, prav tako bo ekipam v skladu s priporočili Strokovnega sveta KZS na voljo dovolj časa za kakovostno pripravo na ponoven začetek tekmovanj.

ODLOK O ZAČASNIH OMEJITVAH PRI IZVAJANJU ŠPORTNIH PROGRAMOV (URADNI LIST RS ŠT. 47/21; STRAN 3)

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se