Nazaj

Prihodnje poletje znova aktivnih pet mlajših reprezentanc

10
okt.
2019
  • Novice

Ljubljana – Po sejah strokovnega sveta in izvršnega odbora Košarkarske zveze Slovenije je znano, da se bo evropskih prvenstev mlajših starostnih kategorij prihodnje poletje udeležilo pet reprezentanc. Organizatorje evropskih prvenstev mlajših starostnih kategorij bodo sicer člani odbora FIBA Europe predvidoma izbrali na svojem novembrskem zasedanju.

Po enem izmed bolj uspešnih poletij reprezentanc mlajših starostnih kategorij, odlične igre in uvrstitve je nagradila tudi FIBA ter mlajše fantovske selekcije na svoji lestvici za največji napredek med letoma 2017 in 2019 uvrstila na visoko tretje mesto, se bo evropskih prvenstev mlajših starostnih kategorij tudi prihodnje poletje udeležilo pet reprezentanc.

Na evropskih prvenstvih divizije A bodo zaigrale mlajše moške reprezentance do 16, 18 in 20 let. V diviziji A se bo prav tako merila ženska reprezentanca do 16 let, medtem ko bo ženska reprezentanca do 18 let nastopila v diviziji B.

USPEŠNO POLETJE REPREZENTANC MLAJŠIH STAROSTNIH KATEGORIJ

Sicer pa se je pred dnevi na svoji redni seji pred začetkom sezone sestal Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije. Člani so se seznanili z nekaj aktualnimi zadevami, pravilniki in aktivnostmi, med drugim tudi s predstavniki združenj moških klubov v izvršnem odboru. V tekmovalni sezoni 2019/2020 bodo to Kristijan Novak (predsednik Združenja 1. SKL), Sandra Kos (predstavnica zmagovalne ekipe 1. SKL pretekle sezone), Anže Kalan (predsednik Združenja 2. SKL) in Gašper Kromar (predsednik Združenja 3. in 4. SKL). Predstavnik ženskih klubov v IO KZS je Borut Kop.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se