Nazaj

Priprave reprezentance in iskanje nove okrepitve za EuroBasket

06
feb.
2023
  • Članice

Ljubljana - Slovenska ženska košarkarska reprezentanca  se v Ljubljani pripravlja na zadnji dve tekmi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki ga bo junija gostila Slovenija. Obračunov z Albanijo in Poljsko, ki nimata tekmovalnega naboja, saj je Slovenija že uvrščena na prvenstvo, se bo lotila brez nove, naturalizirane igralke.

KVALIFIKACIJE ZA EP ŽENSKE 2023

5. kolo
Četrtek, 9. februar 2023, ob 18. uri
Ljubljana - dvorana Kodeljevo
SLOVENIJA : ALBANIJA

6. kolo
Nedelja, 12. februar 2023, ob 17. uri
Ljubljana - dvorana Kodeljevo
SLOVENIJA : POLJSKA


IZIDI IN LESTVICE KVALIFIKACIJ ZA EP 2023

Za Slovenijo bo to četrti zaporedni nastop na evropskih prvenstvih. Na uvodnih treh v Pragi 2017, Nišu 2019 in Franciji 2021 je naše barve zastopala tudi Američanka s slovenskim potnim listom Shante Marie Evans, za letošnji EuroBasket pa si je Košarkarska zveza Slovenije zadala višje cilje. Zato je pripeljala grškega selektorja Georgiosa Dikaiulakosa, želi pa tudi visoko košarkarico, po možnosti z izkušnjami iz najbolj kakovostne lige na svetu, lige WNBA iz ZDA.

Vodilni možje na KZS že dlje časa iščejo primerno okrepitev za slovensko reprezentanco pod obročema. Obstajala je možnost, da bi se igralka izbrani vrsti priključila že v februarskem ciklu kvalifikacij, vse kaže pa, da se bo šele v prihodnjih tednih.

"Upali smo, da se nam bo nova igralka pridružila že novembra, vendar se zavedamo, da so razmere zdaj drugačne kot pred leti. Igralke se težko odpovejo visokim zaslužkom v ligi WNBA in pridejo zgolj zaradi državljanstva igrati v Evropo. To nas hkrati tudi ne zanima, saj si želimo igralke, ki bo del ekipe in ki bo s srcem igrala za Slovenijo," je slovenskim medijem pred ponedeljkovim treningom dejal selektor Dikaiulakos.

Glede na to, da nova igralka ne bo sodelovala na tekmah proti Albaniji v četrtek na Kodeljevem (17.00) in Poljski prav tako v Ljubljani v nedeljo, 12. februarja (17.00), je KZS pridobila nekaj dodatnega časa. Priprave na evropsko prvenstvo, ki bo potekalo v Ljubljani od 15. do 25. junija, bo Slovenija začela v prvih dneh maja.

"Razmere na trgu so se spremenile tako zaradi vojne v Ukrajini kot zaradi določenih sprememb pravil v ligi WNBA. Potrebujemo nekaj več časa, vendar mislim, da bo ime kmalu znano in da se bo lahko strokovno vodstvo reprezentance začelo pravočasno pripravljati na EP," je dodal direktor reprezentance Matej Likar.

Svoje mnenje je povedala tudi ena glavnih igralk v reprezentanci Teja Oblak. "Če želimo na evropskem prvenstvu narediti odmeven rezultat, nujno rabimo visoko igralko. Podobno je bilo tudi v slovenski moški reprezentanci. Upam, da se bodo zadeve okoli naturalizacije čim prej uredile in da se nam bo nova igralka pridružila že na začetku priprav."

PODSTRAN ŽENSKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Vstopnice za dvoboj Slovenk proti Albaniji in Poljski so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. Cena posamezne vstopnice v predprodaji je 10 €, na dan tekme pa bo cena vstopnice 12 €. Otroci do dopolnjenega šestega leta imajo na tekmo prost vstop. Navijači si lahko zagotovite tudi paketno vstopnico za oba dvoboja. Zanjo boste odšteli 15 €.

POVEZAVA NA NAKUP VSTOPNIC SLOVENIJA : ALBANIJA IN SLOVENIJA : POLJSKA
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se