Izvajalci programa

Nosilec projekta: Košarkarska zveza Slovenije in košarkarska trenerja Aleš Fabjan, dipl. trener košarke in Dejan Milenković.

 ALEŠ FABJAN


Aleš Fabjan, rojen 1970 v Mariboru, se je s košarko srečal leta 1981 na prvem festivalu mini košarke v Slivnici, kjer je nastopal v ekipi iz Ruš. Od takrat je košarko redno treniral, najprej v košarkarskem klubu Ruše, nato je z odraščajem prehajal v zahtevnejša okolja in kategorije. V tem času je z ekipam, kjer je igral osvojil kar nekaj zavidljivih odličij. Po končani igralski karieri se je posvetil športnemu treniranju košarke. Leta 1996 postane strokovni vodja košarkarske šole Peter Vilfan v Ljubljani in leta 1997 strokovni vodja poletnega tabora košarkarske šole. Je diplomirani trener košarke in živi z družino v Kamniku. Njegovo trenersko delo zaznanuje posvečenost razvoju mladih košarkarjev. Je eden redkih košarkarskih trenerjev v Sloveniji, ki se že 25 let profesionalno ukvarja izključno s treniranjem otrok od šestega do petnajstega leta starosti. Z upoštevanjem pravil stroke in z izjemnim posluhom in pronicljiovstjo otrokom ponudi optimalne pogoje za razvoj osebnih in športnih potencialov.

DEJAN MILENKOVIĆ


Dejan Milenkovič je rojen leta 1968 v Ajdovščini, kjer je živel do svojega 15. leta. V tem času je bila njegova športna pot nogometno in košarkarsko obarvana. Po selitvi v Ljubljano se je z obema športoma ukvarjal le še rekreativno. Od nekdaj je izkazoval interes za delo z otroki, zato ni bila nič kaj presentljiva odločitev izbite študija na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, smer Predšolska vzgoja. Ljubezen do košarke je združil s tem interesom in začel delati kot trener košarkarskih ekip na OŠ Savsko naselje. Njegova trenerska pot se je nadaljevala v ekipi KK Bežigrad, kjer je bil vodja mladinskega pogona. Leta 2004 se je umaknil iz tekmovalnega sistema in se posveča razvoju otrokovnih potencialov na različnih področjih. Kot osnovni princip dela košarkarskega trenerja mlajših kategorij zagovarja., da je v trikotniku trener – otrok – košarka, temelj dobrega dela in napredka zdrav in pozitiven odnos med trenerjem in otrokom, kjer trener otroka vidi, sliši in ima posluh za njegov razvoj.


Dodatni izvajalci po področjih dela:
- Sebastjan Simler – področje motoričnega razvoja
- Mario Sambolec, Nenad Kojić in Matjaž Macuh – področje prehranskega svetovanja
- Miha Ogrin – medicinski terapevt

 

O PROGRAMU
IZVAJALCI PROGRAMA
CENA PROGRAMA
TERMINI VADB
PRIJAVNI OBRAZEC

IZJAVA O VARSTVU OSEBNIH PODATKOV

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se