E-reprezentanti

E-reprezentanti so že pošteno zavihali rokave. Na spletnem druženju so postavili smernice uvodnih aktivnosti ter izbrali kapetana, ki je postal David Babič. Sicer pa se bodo e-reprezentanti tedensko dobivali na treningih igranja računalniške igre NBA 2K21 na igralni konzoli Sony PlayStation, z drugimi nacionalnimi zvezami pa so že stekli pogovori za igranje pripravljalnih tekem.  Mednarodna košarkarska zveza FIBA za leto 2021 še ni objavila dokončnega razporeda turnirjev, predvidoma pa pripravlja tri večje dogodke.

Kdo so slovenski e-reprezentanti?

Gašper "gaps" Kemperle prihaja iz Škofje Loke, star je 22 let in se je v mladosti šest let aktivno ukvarjal s košarko. S prijatelji se še vedno rad ljubiteljsko pomeri na zunanjih igriščih, računalniško igro NBA 2K pa igra pet let.

Žiga "Shejvi" Gaber je doma v vasi Černelavci, ki so predmestje Murske Sobote. Dopolnil je 24 let in je na e-športni sceni prisoten že več kot deset let. Preizkusil se je v številnih drugih igrah, košarke ni nikoli treniral, tako da je večino znanja pridobil v poznih nočnih urah z ogledom tekem lige NBA.

Šestnajstletni Nik "urbi" Urbas prihaja iz Miklavža na Dravskem polju in igro NBA 2K igra štiri leta. Tudi sicer je aktiven košarkar, saj za KK Miklavž nastopa v 1. kadetski ligi, obenem pa je pri šestnajstih letih tudi aktiven košarkarski sodnik.

Tudi David "Babo23" Babič je aktiven košarkar. V 3. SKL nastopa za Meteor Krvavec. Star je 21 let, prihaja iz Šenčurja ter računalniško igro NBA 2K igra pet let.

Najstarejši e-reprezentant je Jani "dzani55" Žibert, ki je dopolnil 33 let. V sedmih letih igranja NBA 2K je zbral tudi največ izkušenj, prihaja iz Krškega ter je še vedno aktiven igralec tamkajšnjega kluba.

Šesterico sestavlja še Andraž "Andi" Kores. Doma je v Miklavžu na Dravskem polju, in je tudi sam aktivni košarkar v lokalnem klubu. Star je 18 let in se računalniškemu igranju košarke posveča zadnja štiri leta.

 
 
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se