Program dela E-reprezentance

Po dveh uspešno izvedenih ciklih e-košarkarskih turnirjev, FIBA v prihodnjih tednih pripravlja že tretjo srečanje najboljših igralcev računalniške igre NBA 2K21 na igralni konzoli Sony PlayStation. Med 60 reprezentancami, ki bodo merile moči na regionalnih turnirjih, se bo prvič predstavila tudi slovenska reprezentanca.

Tekmovanje bo znova razdeljeno na več regionalnih konferenc. Po šest reprezentanc prihaja iz Jugovzhodne Azije, Afrike oziroma Bližnjega vzhoda, Severna in Srednja Amerika bosta zastopani z osmimi reprezentancami, sedem jih bo dala Južna Amerika, preostalih 27 pa bo evropskih reprezentanc. Tekmovanja se bodo odvijala ob koncih tedna. Petek bo rezerviran za tekme v skupinskem delu, ob sobotah in nedeljah pa bodo na sporedu izločilni boji.

Turnir Jugovzhodne Azije, Afrike in Bližnjega vzhoda bo na sporedu že ta konec tedna med 16. in 18. aprilom, med 23. in 25. aprilom se bo tekmovanje odvilo v delu Severne in Srednje Amerike ter delu Evrope, od 7. do 9. maja pa bodo svoje znanje prikazali še igralci preostalih e-reprezentanc, med njimi tudi Slovenci.

Slovenska e-reprezentanca bo nastopila na evropskem delu turnirja Next Gen (Sony Playstation 5). Enajst reprezentanc bo razdeljenih v tri skupine. V skupini A so Turčija, Švica, Danska in Slovenija, v skupini B Nemčija, Španija, Luksemburg in Francija, v skupini C pa Italija, Velika Britanija in Belgija. V petek, 7. maja se bodo Slovenci ob 19. uri pomerili s Turčijo, ob 19.40 jih čaka dvoboj s Švico in za konec skupinskega dela ob 20.20 še obračun z Dansko.

TEKME V SKUPINI A
SISTEM TEKMOVANJA
VSE O TURNIRJU FIBA OPEN III
 
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se