Košarkarska E-reprezentanca

Po štirih kvalifikacijskih in finalnem turnirju je znanih šest igralcev, ki so si s spretnostjo pri igranju računalniške igre NBA 2K21 na igralni konzoli Sony PlayStation, priigrali izbor v prvo košarkarsko e-reprezentanco Slovenije. Šesterica igralcev bo tako Slovenijo v letu 2021 predstavljala na prihajajočih e-športnih turnirjih pod okriljem Mednarodne košarkarske zveze FIBA.

Na podlagi strokovnih ocen Košarkarske zveze Slovenije na področju košarkarskih mehanik, na področju specifičnega znanja mehanik v igri NBA 2K21 s strani Društva za elektronske športe - spid.si, s strani doseženih metrik znotraj igre in ocene soigralcev so si najboljšo oceno in s tem mesto v prvi košarkarski e-reprezentanci Slovenije priigrali Gašper "gaps" Kemperle iz Škofje Loke na položaju obrambnega igralca, Žiga "Shejvi" Gaber iz Murske Sobote, Nik "urbi" Urbas iz Miklavža na Dravskem polju na položaju centra in David "Babo23" Babič iz Šenčurja, Jani "dzani55" Žibert iz Krškega ter Andraž "Andi" Kores iz Miklavža na Dravskem polju kot napadalci.

Omenjena šesterica igralcev se je skupaj zbrala že lanskega decembra ter se s tem začela pripravljati na nastope v dresu s slovenskim grbom. V letu 2020 bo Slovenijo predstavljala na uradnih tekmovanjih pod okriljem Mednarodne košarkarske zveze FIBA.

Pomemben element za aktivacijo skupnosti pri izboru E-reprezentance so bili tudi spletni prenosi v živo, ki so s komentarjem izvedeni na platformah Facebook, YouTube in Twitch in si jih je skupno ogledalo več kot 20.000 navdušencev nad računalniškimi igricami ter košarko.

Rašo Nesterović, generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije:
''Vstop Košarkarske zveze Slovenije na virtualna košarkarska igrišča je odlično uspel. Lepo število prijavljenih igralcev je prikazalo ogromno računalniškega in košarkarskega znanja. Osmerici novopečenih slovenskih reprezentantov čestitam za uvrstitev v izbrano vrsto. Hkrati sem prepričan, da se ne bodo zadovoljili le z uvrstitvijo v e-reprezentanco, temveč želijo na tej novi poti tudi napredovati. Veselimo se novih prihajajočih izzivov in na turnirjih bomo s ponosom navijali za našo reprezentanco. Ob koncu bi se zahvalil Društvu za elektronske športe spid.si, ki je projekt izbora reprezentantov odlično izpeljalo in verjamem, da vsi skupaj komaj čakamo, da reprezentante kmalu vidimo na delu.

Samo Zavašnik, predsednik Društva za elektronske športe - spid.si:
"S projektom izbora košarkarskih e-reprezentantov smo orali ledino, saj pred tem še ni bilo organiziranega nobenega turnirja v igranju igrice NBA 2K21. Posledično nismo imeli predstave o velikosti te košarkarske skupnosti, številu aktivnih tekmovalnih igralcev ali nivoju igranja. Veseli nas, da nam je v sodelovanju s Košarkarsko zvezo Slovenije uspelo doseči nepričakovano dober odziv, tako po številčnosti udeležbe, kot tudi po dobrem nivoju igranja. Verjamemo, da bo s treningi novopečenih reprezentantov postal ta le še boljši in bo slovenska zasedba konkurenčna ne le v regiji, ampak tudi širše."
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se