Pot na evropski vrh na filmskem traku

Slovenska moška članska košarkarska reprezentanca je v zlatem septembru leta 2017 spisala novo poglavje velikih uspehov slovenskega športa in slovensko košarko veličastnega 17. septembra postavila na sam vrh Evrope. Spomine na nepozabno košarkarsko poletje in fantastične igre Gorana Dragića, Luke Dončića, Klemna Prepeliča, Gašperja Vidmarja ter ostalih varovancev Igorja Kokoškova bomo v bližnji prihodnosti lahko podoživeli tudi v celovečernem filmu.Film v režiji Gorana Vojnovića in produkciji producentske hiše December ter v sodelovanju s Košarkarsko zvezo Slovenije in vodilno medijsko hišo PRO Plus bo prikazal pot slovenske košarkarske reprezentance do osvojitve naslova evropskih prvakov. Iz obširnega arhivskega materiala bodo ustvarjalci filma poustvarili vse etape te poti, od priprav in uigravanja nove, pomlajene zasedbe, prvih pripravljalnih zmag, uspešnega začetka prvenstva pa vse do izjemnih zmag nad Latvijo in Španijo ter seveda epskega, dramatičnega in povsem filmskega finala s Srbijo. Končali pa z evforijo, ki je zajela vso državo.

Goran Vojnović, režiser:
''Naslov evropskih prvakov v košarki leta 2017 ni le največji uspeh slovenskega ekipnega športa, temveč je tudi uspeh, ki sem ga kot navijač doživel najbolj čustveno. Noben drug športni dosežek se me ni tako močno dotaknil. In vem, da še zdaleč nisem edini, ki mu spomini na Carigrad izpred dveh let še vedno izvabljajo solze sreče. Tudi zato se mi zdi, da je to potrebno ovekovečiti, in da je potrebno to ovekovečiti zdaj, ko so čustva še močna in spomini še bistri. Ko vsi, ki so pri tem uspehu sodelovali, še dobro vedo, kaj se je zgodilo v polčasu tekme proti Latviji, na avtobusu po tekmi s Španijo in kako so preživeli noč pred velikim finalom. Kakor tudi navijači še vedno hranijo nešteto nepozabnih zgodb. Zato upam, da nam uspe vse to zabeležiti in, da bomo ustvarili film, ki nas bo lahko vse odpeljal nazaj v Carigrad.''Želja ustvarjalcev je, da film luč sveta ugleda v prihodnjem letu. Prvi pogovori z zlatimi košarkarji so že posneti, preostale zgodbe glavnih akterjev pa naj bi bile na filmski trak ujete v prihodnjih mesecih. Ob pomoči predstavnikov sedme sile, ki so bili v Helsinkih in Carigradu prav tako del košarkarske zgodovine, se evropski prvaki med drugim spominjajo prvega zbora in spoznavanja reprezentance, pričakovanj pred prvenstvom, miselnosti, ki jo je prinesel selektor Igor Kokoškov, občutkov po odlično odigranem skupinskem delu prvenstva, dogajanju v Carigradu in evforiji, ki je zajela Slovenijo, razkrili pa so tudi številne zgodbe, ki so zaenkrat javnosti še skrbno skrite.


UVODNA STRAN

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se