Nazaj

Protikandidatke Slovenije v lovu za EuroBasketom 2021 Češka, Estonija, Nemčija, Gruzija, Madžarska in Italija

25
mar.
2019
  • Člani

Ljubljana - Mednarodna košarkarska zveza FIBA Europe je danes sporočila, da se bodo za organizacijo ene od skupin EuroBasketa 2021 poleg Slovenije potegovale še Češka, Estonija, Nemčija, Gruzija, Madžarska in Italija. Odločitev o štirih gostiteljih skupin, eden od njih bo organiziral tudi zaključno fazo prvenstva, bo FIBA Europe sporočila po zasedanju novega upravnega odbora, ki bo med ženskim evropskim prvenstvom v Srbiji julija letos.

Omenjene države so do 15. marca vložile uradno kandidaturo za organizacijo ene od skupin evropskega prvenstva. Za organizacijo je sicer interes najprej izrazilo 13 držav, je sporočila FIBA Europe.

Zadnja, ki je sama organizirala evropsko prvenstvo, je bila leta 2013 ravno Slovenija. Zadnje dve evropski prvenstvi sta namreč imeli več gostiteljev. Leta 2015 so predtekmovalne skupine potekale na Hrvaškem, Nemčiji, Latviji in Franciji, leta 2017 pa na Finskem, Izraelu, Romuniji in Turčiji. Evropska prvenstva bodo odslej potekala vsaka štiri leta.

"Veliko zanimanje za organizacijo evropskega prvenstva 2021 potrjuje, da je privlačnost tega tekmovanja zelo velika, če ne še višja kot v preteklem obdobju. Prepričani smo, da bomo med kandidati našli štiri idealne gostitelje," je ob tem povedal direktor FIBA Europe Kamil Novak.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se