Nazaj

Prva zmaga košarkarjev na vozičkih v regiji

07
nov.
2022
  • Novice

Ljubljana - S turnirjem v Zagrebu se je začela 15. jubilejna sezona regionalne košarkarske lige. Odigrane so bile štiri tekme, prvih zmag se veselijo KKI Vrbas, KIK Zmaj Gradačac (oba Bosna in Hercegovina), KKK Singidunum Crvena zvezda (Srbija) in Parasport Slovenia (Slovenija). Slovenija je v Zagrebu nastopila v postavi: Haris Kuduzović, Klemen Lokar, Enis Musić, Matej Arh, Danilo Kamenik, Robert Radić, Robi Bojanec, Simon Gračnar, David Škorjanc.

Uvodoma so se varovanci trenerja Žige Kobaševiča pomerili z ekipo KKI Vrbas, večkratnimi prvaki lige in tudi letošnjim udeležencem EuroCupa. Slovenska ekipa se je izkazala v obrambi, rezultat pa bi bil ugodnejši ob nekaj večji zbranosti v napadu. Kar slovenski igralci zadeli na prvi tekmi, pa jim je uspelo na drugi tekmi proti aktualnemu prvaku lige KKI Zagreb. S 24 točkami se je izkazal David Škorjanc.

“Kljub zmagi in porazu smo s prvim kolom lige lahko zadovoljni. Proti favorizirani ekipi KKI Vrbas nismo igrali slabo, predvsem kombinatorika v napadu je bila dobra, spet pa je šepala realizacija. Drugo tekmo proti KKI Zagreb pa smo odigrali odlično, agresivna obramba, dobro kroženje žoge v napadu in hitra tranzicijska igra so bili dejavniki, ki so prinesli visoko zmago. Še posebej me veseli zelo dobra igra in sodelovanje naših dveh mlajših krilnih igralcev, Davida Škorjanca in Mateja Arha,” je po prvem turnirju povedal selektor Žiga Kobaševič.

Tekmovanje se bo 4. decembra nadaljevalo s turnirjem v Beogradu, redni del pa vsebuje štiri turnirje, o prvaku in kolajnah pa se bo odločalo na polfinalnem in finalnem turnirju, ki bosta spomladi prihodnje leto.

Regionalna košarkarska liga, 1. turnir, 5. november 2022

KKI Vrbas – Parasport Slovenia 74:58 (22:11, 20:11, 17:21, 15:15)
KKI Vrbas: Hujić 10, Modronja 19, Štimac 12, Švraka 31, Čejvan 2.
Parasport Slovenia: Musić 15, Arh 1, Kamenik 15, Radić 3, Škorjanc 6, Kuduzović 18.


KKI Zagreb – Parasport Slovenia 25:78 (8:14, 9:23, 0:23, 8:18)
KKI Zagreb: Bastalić 2, Bistrović 2, Maras 2, Pešić 4, Magdić 6, Čabraja 2, Plazina 4, Žagar 2, Hromin 2.
Parasport Slovenia: Kuduzović 10, Lokar 2, Arh 11, Kamenik 16, Radić 7, Gračner 8, Škorjanc 24.

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se