Nazaj

Rado Trifunović novi selektor moške članske reprezentance

10
okt.
2017
  • Člani

Ljubljana - Rado Trifunović, ki je na minulem evropskem prvenstvu opravljal vlogo pomočnika selektorja, je novi selektor moške članske reprezentance za obdobje kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2019.

44-letni Radovan Trifunović je novi selektor slovenske moške članske reprezentance. Trifunović je kot strokovni vodja projektov mlajših starostnih kategorij in pomočnik selektorja moške članske reprezentance zaposlen na Košarkarski zvezi Slovenije, v preteklih štirih letih pa opravlja tudi vlogo predsednika strokovnega sveta.

Kot košarkar je v dresu članske reprezentance zbral enajst nastopov. V dresu s slovenskim grbom je nastopil na evropskem prvenstvu leta 1997 v Španiji. Rado Trifunović je bil v svoji trenerski karieri trener mlajših kategorij, pomočnik in glavni strateg članov domžalskega Heliosa, s katerimi je enkrat igral v finalu 1. SKL, enkrat pa v finalu Pokala Spar, Lastovke, vodil pa je tudi člansko moštvo Zlatoroga.

Leta 2015 je kot selektor slovenske B-reprezentance osvojil mednarodni turnir na Kitajskem.

Med leti 2009 in 2011 je uspešno zaključil izobraževanje za FIBA trenerja - FIBA Europe Coaching Certificate (FECC). Na omenjenem izobraževanju je bil izbran za najboljšega učenca in si s tem prislužil vlogo glavnega trenerja na tekmi U18 evropskega All Stars. Novi selektor slovenske reprezentance se trenutno nahaja v ZDA, kjer sodeluje s trenerji univerze UCLA, saj trenerje na onkraj Atlantika zanima delo z mlajšimi starostnimi kategorijami in uvajanje igralcev v člansko košarko - reprezentanco.

V strokovnem štabu reprezentance bodo kot pomočniki sodelovali Aleksander Sekulić, Jaka Lakovič in Jernej Valentinčič. Dosedanji selektor Igor Kokoškov bo ostal povezan z reprezentanco evropskih prvakov, opravljal bo vlogo svetovalca.

Trifunović bo v vlogi selektorja na klop reprezentance prvič sedel v novembrskem ciklu kvalifikacij, ko se bodo Slovenci v Stožicah pomerili z Belorusi, v nedeljo, 26. novembra, pa #mojtim gostuje v Španiji.

Rado Trifunović, novi selektor slovenske članske reprezentance:
"Dejstvo, da me je vodstvo Košarkarske zveze Slovenije postavilo na mesto selektorja moške članske reprezentance, mi pomeni zelo veliko in nad to odločitvijo sem počaščen. Hkrati pa se zavedam, da moram sedaj kot selektor reprezentance, upravičiti zaupanje. Vesel sem tudi dejstva, da bo z reprezentanco še naprej sodeloval Igor Kokoškov, ki bo opravljal vlogo svetovalca in da bomo vsi trije pomočniki, ki smo bili na zadnjem evropskem prvenstvu, sodelovali tudi v bodoče. Poleg Aleksandra Sekulića in Jake Lakoviča se bo trenerskemu štabu priključil še Jernej Valentinčič. Čez mesec dni nas čakata že prvi kvalifikacijski tekmi, na kateri se moramo dobro pripraviti."

Matej Erjavec, predsednik Košarkarske zveze Slovenije:
"Rado Trifunović se je pokazal kot prava oseba, da v tem negotovem obdobju kvalifikacij za SP prevzame to odgovorno nalogo. Gre za vrhunskega strokovnjaka, ki je bil na zadnjih treh velikih tekmovanjih selektorjeva desna roka. S to rešitvijo in s takim predlogom selektorja, smo poleg tega, da krmilo prevzame izjemno kompetentna oseba, našli tudi način, da v trenerski ekipi kot svetovalca zadržimo dosedanjega selektorja Igorja Kokoškova, ki je z veseljem pristal na novo vlogo."
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se