Nazaj

Razkrit nov adidasov dres slovenskih košarkarskih reprezentanc

25
maj
2019
  • Člani
  • Članice

Ljubljana – Po dveh letih sodelovanja Košarkarske zveze Slovenije z uradnim opremljevalcem adidasom, so slovenske košarkarice in košarkarji dočakali novo podobo reprezentančnega dresa. Najnovejši dres, ki ga še naprej krasi tradicionalen slovenski simbol Triglav, je bil javno predstavljen na eni izmed večjih rekreativnih prireditev v Sloveniji, dm teku za ženske.

FOTOGALERIJA RAZKRITJA NOVEGA DRESA SLOVENSKIH KOŠARKARSIH REPREZENTANC

Košarkarska zveza Slovenije in adidas sta štiriletno sodelovanje sklenila leta 2017. Po dveh letih izjemno uspešnega partnerstva bodo drese, v katerih je Slovenija osvojila naslov evropskih prvakov, zamenjali in športnike odeli v svežo podobo.  adidas je za reprezentante in reprezentantke pripravil povsem nov dres z izjemnim dizajnom, ustvarjen v skladu z najnovejšimi smernicami športne industrije.

Uradni opremljevalec slovenskih košarkarskih reprezentanc je pri oblikovanju novega dresa sledil priporočilom Olimpijskega komiteja Slovenije. Tako bodo košarkarji in košarkarice igrali v dresih, na katerih kraljujejo bela, modra in zelena barva. Novi adidasov dres tako predstavlja naše bogastvo, vodo (modra barva), mladost in rast (zelena barva), zaokroža pa ga slovenski nacionalni simbol, Triglav. Na sprednjem delu dresa košarkaric zasledimo še logotip generalnega sponzorja slovenskih košarkarskih reprezentanc, Telemacha, hrbtno stran pa zaključuje logotip znamke Orbit, medtem ko se na hlačkah nahaja logotip podjetja dm.

V novih dresih na parket prve članice

Nov adidasov dres slovenskih košarkarskih reprezentanc je bil razkrit na eni izmed večjih rekreativnih prireditev pri nas, dm teku za ženske. Na dogodku so tekačicam nagrade podeljevale košarkarske reprezentantke Annamaria Prezelj, Zala Friškovec in Eva Rupnik. Podjetje dm, ki je v letošnjem letu postalo ponosni sponzor ženske članske reprezentance, pa je z razkritjem dresa na odru dekletom pripravilo veliko presenečenje.

Annamaria Prezelj, slovenska reprezentantka:
"Presenečenje je res super uspelo. adidas je znova naredil lep in kakovosten dres in komaj čakam pripravljalni tekmi prihodnji konec tedna, da ga s soigralkami tudi uradno preizkusimo. Še posebej pa sem vesela, da bomo tokrat prav dekleta tista, ki se bomo prve predstavile v dresu z novo podobo."

Eva Rupnik, slovenska reprezentantka:
"Lepo je bilo videti vso to množico navdušenih tekačic in upam, da bodo na tekmah navijale za nas. Presenečenja z dresom res nismo pričakovale. Dres je zelo lepo oblikovan, še posebej pa me navdušujejo kvalitetni materiali. Igrati v njem bo pravi užitek."

Zala Friškovec, slovenska reprezentantka:
"Potihem smo upale, da bomo na prvenstvu zaigrale v novi podobi dresov. Dres mi je izjemno všeč. Vse ga bomo s ponosom nosile in se po najboljših močeh borile za reprezentančne barve."

Sicer pa se bodo v  novih adidasovih dresih prve predstavile prav članske reprezentantke. Prvič jih bodo oblekle že konec tedna na turnirju ''Telemach s srcem na parketu'' v Laškem, kjer jih čakata dvoboja z reprezentancama Češke in Hrvaške. Še posebej ponosno pa bodo v dresih zaigrale na bližajočem se evropskem prvenstvu.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se