Nazaj

Razpis za prijavo članskih ekip podaljšan do 30. junija

17
jun.
2020
  • Novice

Ljubljana – Na zadnji seji v tekmovalni sezoni 2019/2020 so se sestali člani Izvršnega odbora Košarkarske zveze Slovenije. Med drugim so sprejeli sklep, da se razpis za prijavo članskih ekip za prihodnjo tekmovalno sezono podaljša za teden dni, torej do torka, 30. junija, do 12. ure.

Podaljšan rok za prijavo ekip je bil določen na podlagi dogovora s predstavniki Združenj klubov v IO KZS, ki bodo v tem času klube seznanili s paketom pomoči Košarkarske zveze Slovenije klubom po epidemiji novega koronavirusa.

Prav tako so člani IO KZS potrdili okviren koledar tekmovanj za sezono 2020/2021, spremembe in dopolnitve Registracijskega pravilnika in Tekmovalnih propozicij ter predlagane licence tehničnim komisarjem in liste sodnikov za prihajajočo tekmovalno sezono. Soglasno so sprejeli program dela reprezentanc mlajših starostnih kategorij za letošnje poletje in gradivo za redno letno skupščino Košarkarske zveze Slovenije, ki bo potekala 30. junija.

Potrjeno je tudi, kdo se bo pomeril v tekmi Superpokala, ki predstavlja tradicionalni uvod v novo tekmovalno sezono. Tekmovalni pravilnik namreč v 36. členu določa, da se na tekmi za Superpokal pomerita državni prvak in pokalni prvak pretekle sezone. Zaradi epidemije novega koronavirusa pretekla tekmovalna sezona ni bila zaključena in zato Košarkarska zveza Slovenije v skladu s sklepom Izvršnega odbora KZS ni razglasila državnega prvaka v kategoriji članov. Tako je Izvršni odbor KZS na tokratni seji sprejel sklep, da se na tekmi za Superpokal 2020 pomerita finalist Pokala Spar ter prvo oziroma drugo uvrščena ekipa prvega dela državnega prvenstva. Gostitelj Superpokala bo Košarkarski klub Triglav, ki je v napredoval iz 2. SKL in bo v sezoni 2020/21 nastopal v 1. SKL. Termin tekme bo znan naknadno.

RAZPIS ZA SODELOVANJE V DP IN POKALNEM TEKMOVANJU ZA ČLANE IN ČLANICE V SEZONI 2020/2021
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se