Nazaj

Redna letna skupščina Košarkarske zveze Slovenije prestavljena

30
jun.
2020
  • Tekmovanja

Ljubljana – Vlada Republike Slovenije je na dopisni seji izdala Odlok o začasni splošni omejitvi oziroma prepovedi zbiranja ljudi v Republiki Sloveniji, ki začne veljati 30. junija 2020 in začasno prepoveduje zbiranje več kot 50 ljudi. Tako je današnja redna letna skupščina Košarkarske zveze Slovenije odpovedana oziroma prestavljena. O novem datumu in načinu izvedbe skupščine bodo člani KZS pravočasno obveščeni.

V preteklih dneh pa so bili klubi prek posameznih združenj seznanjeni s paketom finančne in materialne pomoči, ki ga je ob nastalem položaju, v katerem so se po epidemiji koronavirusa znašle športne organizacije, pripravila Košarkarska zveza Slovenije. Pri oblikovanju predlogov pomoči je strokovna služba izhajala tudi  iz dejstva, da mora KZS skrbeti za delovanje vseh članov pod enakimi pogoji in, da je potrebno pri tem upoštevati tudi regularnost vseh tekmovanj, ki se zagotavljajo tudi s pomočjo finančne discipline klubov.

Za sezono 2019/2020 imajo klubi tako možnost zamika neporavnanih obveznosti do Košarkarske zveze Slovenije, hkrati pa je zveza vsem klubom moških članskih lig ter za vse klube v 1. ženski ligi znižala sodniške stroške za vrednost povprečne cene ene tekme v višini ranga tekmovanja članske ekipe.

Za tekmovalno sezono 2020/2021 bo Košarkarska zveze Slovenije znižala višino prijavnin v višini 25 odstotkov, v tekmovanjih mlajših starostnih kategorij pa bodo plačila prijavnin oproščene vse ekipe do vključno starostne kategorije U15. V kategorijah deklet in fantov  U19 ter U17 bodo prijavnine oproščene tudi ekipe, ki so v pretekli tekmovalni sezoni osvojile prvo do osmo mesto ter vse B in C ekipe klubov, ki v tekmovanju sodelujejo z dvema ali več ekipami.

Klubom 1., 2. in 3 SKL bo omogočeno brezplačno sojenje treh trening tekem zaprtih za javnost (klubi plačajo samo potne stroške). Določene pomoči bodo še naprej deležni klubi iz oddaljenih slovenskih krajev, moške in ženske članske ekipe pa bodo prejele uradne Spaldingove žoge. Kljub temu, da so TV pravice v rokah Združenja klubov 1. SKL, je KZS aktivna pri dogovarjanju možnosti neposrednih TV prenosov, obenem pa bo sama zagotavljala spletne prenose za približno 180 tekem državnega prvenstva in pokalnega tekmovanja.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se