Nazaj

Reprezenanca deklet U18 odpotovala na evropsko prvenstvo

03
jul.
2019
  • Dekleta U18

Ljubljana/Skopje - Varovanke selektorja Ernesta Novaka so se danes odpravile v Skopje, kjer bo med 5. in 14. julijem potekalo evropsko prvenstvo divizije B. Slovenske košarkarice bodo svoje nastope v Severni Makedoniji odprle s tekmo proti reprezentanci Kosova, nato pa jih čakajo še tekme proti Norveški, Estoniji, Finski in Danski.


EVROPSKO PRVENSTVO DIVIZIJE B ZA DEKLETA DO 18 LET:
Slovenska reprezentanca je včeraj opravila še zadnje trennge v Postojni, danes pa so se košarkarice in štab z letalom odpravili v Skopje. Dres Slovenije bodo na evropskem prvenstvu divizije B nosile Anita Merlak, Ksenja Hribljan, Maša Hlebec, Tia Tajhar, Lea Debeljak, Hana Zupanc, Elma Dautović, Yeisy Alexandra Perez, Manca Vrečer, Tine Vide, Zala Pavlič in kapetanka ekipe Ajda Burgar. Slovenke bodo prvenstvo otvorile s tekmo proti reprezentanci Kosova, ki letos drugič nastopa v diviziji B. Prav tako bodo preostale nasprotnice Slovenije v skupini A na evropskih prvenstvih nastopile drugič, le Finska je nastopila na skupno petih prvenstvih, to pa bo njihov drugi nastop v diviziji B.

PODSTRAN SLOVENSKE REPREZENTANCE DEKLET U18

TEKME SLOVENIJE NA EVROPSKEM PRVENSTVU

(Skupina A)

5. julij, ob 14:15

SLOVENIJA : KOSOVO

6. julij, ob 21:00
SLOVENIJA : NORVEŠKA

7. julij, ob 16:30

SLOVENIJA : ESTONIJA

9. julij, ob 14:15
SLOVENIJA : FINSKA

10. julij, ob 21:00
SLOVENIJA : DANSKA


Košarkarice so se na letošnje evropsko prvenstvo začele pripravljati že konec meseca maja, vse svoje pripravljalne aktivnosti pa so opravljale v Postojni in Slovenj Gradcu. V sklopu priprav je reprezentanca deklet U18 odigrala osem pripravljalnih tekem, od katerih je štirikrat premagala svoje nasprotnice.
PRIPRAVLJALNE TEKME

Slovenke si na lanskem evropskem prvenstvu divizije A v Vidmu na žalost niso uspele priigrati obstanka, tako da jih letos čaka prvi nastop na prvenstvu divizije B. Reprezentanca deklet do 18 let je svoj največji uspeh dosegla leta 2010 na Slovaškem, ko je Slovenija osvojila odlično četrto mesto. Leta 2015 so dekleta na evropskem prvenstvu v Sloveniji, v Celju osvojile peto mesto.

Ernest Novak, selektor slovenske reprezentance deklet do 18 let:
"Na prvenstvo potujemo dobro pripravljeni in brez večjih zdravstvenih težav, tako da pričakujem, da bomo lahko dali maksimum na vsaki tekmi. Zadnja tekma proti Srbiji je pokazala, da so dekleta sposobna igrati dobro košarko proti vsaki ekipi. Ob koncu bi se rad zahvalil še Ani Tiji Nikolić, ki je kot zadnja zapustila reprezentanco, za korekten in pozitiven odnos.”

Ajda Burgar, kapetanka slovenske reprezentance ŽU18:
"Na evropsko prvenstvo odhajamo pozitivni, sproščeni in v dobrem vzdušju. Kljub manjšim poškodbam, smo na pripravah delale dobro ter uspešno in lahko rečem, da smo pripravljene. Naša želja po uspehu in ekipna povezanost vsekakor ni vprašljiva, kar smo pokazale tudi na pripravljalnih tekmah. Verjamem, da lahko z borbo, ekipnim duhom in moštveno igro dosežemo dober rezultat. Verjamem v to ekipo in želim si, da bomo na igrišu prikazale dobre predstave."
 

URADNA SPLETNA STRAN EVROPSKEGA PRVENSTVA DIVIZIJE B ZA DEKLETA U18

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se