Nazaj

Reprezentanca fantov U16 odpotovala na evropsko prvenstvo

07
avg.
2019
  • Fantje U16

Ljubljana - Slovenska reprezentanca fantov do 16 let je danes odpotovala v Udine na evropsko prvenstvo divizije A. Varovanci selektorja Dejana Gašparina bodo v prvem delu tekmovanja nastopili v skupini C skupaj z Litvo, Estonijo in Turčijo. Vse tekme Slovenije bo moč spremljati v spletnem prenosu na Facebook strani Košarkarske zveze Slovenije ter na spletni strani KZS. 


EVROPSKO PRVENSTVO DIVIZIJE A:
Slovenska reprezentanca U16 je s ponedeljkom v Slovenj Gradcu zaključila z zadnjim ciklom priprav na letošnje evropsko prvenstvo. Po dnevu počitka so se košarkarji zjutraj zbrali pred sedežem Košarkarske zveze Slovenije ter se z avtobusom odpravili na pot v sosednji Videm. Dres Slovenije bodo v Italiji nosili Jošt Flerin, Staš Sivka, Elmir Haskić, Urban Klavžar, Jurij Višnikar, Luka Rudović, Mark Filip Ivankovič, David Križanič, Saša Ciani, Tibor Mirtič, Jaka Klobučar ter Jaka Oberlajt. 

PODSTRAN REPREZENTANCE FANTOV U16Reprezentanca je s prvim ciklom priprav začela v začetku meseca julija, pripravljalne aktivnosti pa so fantje izvajali v Postojni ter v Slovenj Gradcu. Košarkarji so v sklopu priprav odigrali osem pripravljalnih tekem, od tega le dve v Sloveniji saj so se udeležili dveh močnih mednarodnih turnirjev v tujini. Naši fantje so v sklopu pripravljalnih tekem premagali Belgijo, Ukrajino in Italijo, proti kateri so enkrat tudi izgubili, dvakrat so klonili s Turki ter enkrat z Rusi in Francozi. 

PRIPRAVLJALNE TEKME

Slovenci bodo tekmovanje otvorili s tekmo proti Turčiji, ki se bo v petek, 9. avgusta, začela ob 14.15 uri. V skupini se bodo za napredovanje borili z že omenjeno Turčijo, Litvo in Estonijo.

Dejan Gašparin, selektor reprezentance U16:
"Za nami je dober mesec priprav, na katerih so fantje trdo garali in odigrali osem močnih pripravljalnih tekem. Na prvenstvo odhajamo optimistični in verjamemo, da smo lahko vrhunski, če bo vsak prispeval svoj del v mozaiku, ko bo to najbolj pomembno. Skupina v kateri smo je vse prej kot lahka, še zahtevnejša pa skupina, s katero bomo igrali četrto najpomembnejšo tekmo, ki odloča o poti navzgor ali boju za obstanek. Še kako pomembno bo, da bodo fantje poleg svojega znanja, uporabljali tudi svojo glavo in igrali s srcem za svojo državo, kajti le kot ekipa "norih" borcev lahko pariramo najmočnejšim. Pred začetkom prvenstva bi se rad zahvalil vsem, ki so bili del programa, a žal ne potujejo na prvenstvo. Za vsakega od njih obstaja velika možnost, da bodo ob dobrem delu napredovali in v bodoče še marsikaj pokazali. Glede na to, da je prvenstvo v sosednjem Vidmu, bi povabil vse navijače, da podprejo naše fante, kajti ob pravem šestem igralcu  je vedno večji užitek igrati."

 

TEKME SLOVENIJE NA EVROPSKEM PRVENSTVU

VSE O REPREZENTANCI SLOVENIJE

(Skupina C)

Petek, 9. avgust, ob 14:15

SLOVENIJA : TURČIJA

Sobota, 10. avgust, ob 18:45
SLOVENIJA : ESTONIJA

Nedelja, 11. avgust, ob 21:00
SLOVENIJA : LITVA

 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se