Nazaj

Reprezentanca fantov U18 odpotovala na evropsko prvenstvo

25
jul.
2019
  • Fantje U18

Ljubljana - Slovenska reprezentanca fantov do 18 let je danes odpotovala v grško mesto Volos, kjer se bo med 27. julijem in 4. avgustom odvijalo evropsko prvenstvo divizije A. Varovanci selektorja Petra Markovinoviča bodo svoje nastope na tekmovanju stare celine otvorili v soboto, 27. julija, s tekmo proti Franciji. Slovenci bodo skupaj z že omenjeno Francijo, Grčijo in Latvijo tekmovali v skupini C. Vse tekme Slovenije bo moč spremljati v spletnem prenosu na Facebook strani Košarkarske zveze Slovenije ter na naši spletni strani.


EVROPSKO PRVENSTVO DIVIZIJE A:
Slovenska reprezentanca U18 je minuli torek v Laškem zaključila z zadnjim ciklom priprav na letošnje evropsko prvenstvo. Po dnevu počitka so se košarkarji zjutraj zbrali na letališču Jožeta Pučnika ter se z letalom odpravili na pot v Volos. Dres Slovenije bodo v Grčiji nosili Dominik Praljak, Žiga Samar, Bine Prepelič, Rok Nemanič, Primož Kmetič, Andrej Stavrov, Luka Ščuka, Alen Malovčič, Maj Dušanič, Mark Babšek Vrečko, Klemen Smrekar in kapetan ekipe Gregor Glas.


Reprezentanca je s prvim ciklom priprav začela v začetku meseca junija, pripravljalne aktivnosti pa so fantje izvajali v Laškem, na Rogli ter v Zrečah. Košarkarji so v sklopu priprav odigrali osem pripravljalnih tekem, premagali so reprezentanco Gruzije U20, Slovaške U20, Hrvaške, dvakrat pa so bili boljši od reprezentance Bosne in Hercegovine.
PRIPRAVLJALNE TEKME

Slovenci bodo tekmovanje otvorili s tekmo proti Franciji, ki se bo v soboto, 27. julija, začela ob 13.30 uri. Slovenija in Francija sta se na evropskih prvenstvih v kategoriji fantov U18 srečali že devetkrat, štirikrat so zmagali slovenski košarkarji, nazadnje leta 2009 na evropskem prvenstvu divizije A. Slovenija se bo po skupinskem delu za napredovanje v četrtfinale pomerila z eno izmed reprezentanc iz skupine D, kjer bodo tekmovali Španci, Hrvati, Finci in Nizozemci.

Peter Markovinovič, selektor reprezentance fantov U18:
"Na prvenstvo se odpravljamo z visokimi pričakovanji, cilj je četrfinale. Pot do tja nas pelje skozi težko skupino. Naši prvi nasprotniki, ki so tudi favoriti za končno prvo mesto, so Francozi, ki so vedno atletsko in fizično dominantni. Drugi dan nas čakajo Latvijci, ki so odličilni pri metu za tri točke, ter tretji dan pa domačini prvenstva, Grki. Gre za specifično tekmovanje, kjer v 9 dneh odigraš 7 tekem, verjamem pa, da smo za ta sistem tekmovanja izbrali dvanajst pravih fantov, ki bodo odgovorili vsakemu nasprotniku. Prijateljske tekme so pokazale, da smo z agresivno obrambo, s pravo energijo in zbranostjo od prve sekunde dalje trn v peti vsakega nasprotnika."

Gregor Glas, kapetan reprezentance fantov U18:
"Mislim, da smo čas priprav maksimalno izkoristili in se dobro pripravili na evropsko prvenstvo. S fanti se odlično razumemo, imamo pravo energijo in komaj čakamo, da pokažemo česar smo sposobni. Če bomo na prvenstvu igrali tako kot znamo in se držali dogovorov lahko upamo na dobro uvrstitev."

TEKME SLOVENIJE NA EVROPSKEM PRVENSTVU

VSE O REPREZENTANCI SLOVENIJE

SKUPINA C (urnik tekem po slovenskem času)

27. julij, ob 13:30
SLOVENIJA : FRANCIJA

28. julij, ob 15:45
SLOVENIJA : LATVIJA

29. julij, ob 20:15
GRČIJA : SLOVENIJA


URADNA SPLETNA STRAN EVROPSKEGA PRVENSTVA
 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se