Nazaj

Reprezentanca fantov U18 premagala Hrvaško

21
jul.
2019
  • Fantje U18

Ljubljana/Laško - Slovenska reprezentanca fantov do 18 let je danes v Laškem odigrala še svojo zadnjo pripravljalno tekmo na letošnje evropsko prvenstvo divizije A, ki se bo med 27. julijem in 4. avgustom odvijalo v Grčiji. Košarkarji so bili z 92:68 boljši od hrvaških vrstnikov.


Selektor reprezentance Peter Markovinovič je zadnji cikel priprav v Laškem nadaljeval z 12 igralci, ki bodo na evropskem prvenstvu nosili dres Slovenije. Naši fanje se bodo na pot v Volos odpravili v četrtek. Na prvenstvu bodo tekmovali v skupini C, kjer se bodo pomerili z reprezentancami Francije, Latvije in Grčije. Prva tekma Slovenije bo v soboto, 27. julija, ob 13.30 uri proti reprezentanci Francije. 

PODSTRAN REPREZENTANCE FANTOV U18
TEKME NA EVROPSKEM PRVENSTVU V GRČIJI
PRIPRAVLJALNE TEKME

Nedelja, 21. julij, ob 18:00 - Tri Lilije Laško
SLOVENIJA : HRVAŠKA 92:68 (
25:14, 18:15, 28:23, 21:16)
Praljak, Samar 13, Prepelič 10, Glas 16, Nemanič 2, Kmetič 13, Stavrov 8, Ščuka 6, Malovčič 7, Dušanič 4, Babšek Vrečko 4, Smrekar 9
STATISTIKA

Peter Markovinovič, selektor reprezentance fantov U18:
"Tekmo s Hrvaško smo odprli agresivno in odločno, v uvodnih minutah smo naredili razliko 10 točk, katero smo skozi celotno srečanje kontrolirali. Odločila je igra v obrambi, bili smo agresivni, dobro smo komunicirali ter si med seboj pomagali. To je bila naša najboljša predstava, ker je dobra popotnica za prihajajoče prvenstvo. Ob tem pa se moramo sedaj zavedat, da se vsi rezultati brišejo, kajti eno so prijateljske tekme, drugo so tekme na EP. Čakata nas še dva dneva treningov na katerih se bomo začeli pripravljat na nasprotnike. Čestitam fantom za zmago."

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se