Vse o EuroBasketu 2022

#mojtim za uvod evropskega prvenstva 1. septembra ob 17.15 uri čaka dvoboj z Litvo. Po dnevu premora v dvorani Lanxess, ki sprejme 19.000 gledalcev, sledi 3. septembra obračun proti Madžarski (20.30), dan kasneje, torej v nedeljo, 4. septembra, pa še dvoboj proti Bosni in Hercegovini (17.45). Sledi nov dan premora, za konec skupinskega dela pa sledita še dvoboja z gostitelji Nemci (6. september, 20.30) in Francozi (7. september, 17.15).

RAZPORED VSEH TEKEM V SKUPINI B

Skupinski del prvenstva se bo sicer igral v Pragi, Tbilisiju, Kölnu in Milanu. Štiriindvajset reprezentanc je razdeljenih v štiri predtekmovalne skupine. Slovenska moška članska košarkarska reprezentanca bo 14. zapovrstjo nastopila na evropskem prvenstvu.

Skupina A (Tbilisi): Španija, Črna gora, Turčija, Gruzija, Belgija, Bolgarija
Skupina B (Köln): Francija, Litva, SLOVENIJA, Nemčija, Madžarska, Bosna in Hercegovina
Skupina C (Milano): Grčija, Italija, Hrvaška, Ukrajina, Velika Britanija, Estonija
Skupina D (Praga): Srbija, Češka, Poljska, Finska, Izrael, Nizozemska.

Skupinski del se zaključi 7. septembra (skupini A in B) oziroma 8. septembra (skupini C in D).  Štiri najboljše reprezentance iz posamezne skupine bodo napredovale v izločilne boje, ki jih bo gostil Berlin. Dvoboji osmine finala bodo na sporedu 10. in 11. septembra, četrtfinale 13. in 14. septembra, polfinala obračuna se bosta igrala v petek, 16. septembra, dvoboja za medalje pa najboljše reprezentance čakata v nedeljo, 18. septembra.

RAZPORED VSEH TEKEM IN SISTEM TEKMOVANJA NA EUROBASKETU 2022

Turistična agencija Kompas je za vse ljubitelje košarke pripravila posebne navijaške pakete, prav tako pa omogoča tudi nakup vstopnic za tekme brez paketnega aranžmaja.

EUROBASKET 2022 – PROGRAM TURISTIČNE AGENCIJE KOMPAS
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se