#mojtim na OI v Tokiu

PODSTRAN MOŠKE ČLANSKE REPREZENTANCE ZA OLIMPIJSKI TURNIR

SPLETNA STRAN OLIMPIJSKEGA KOMITEJA SLOVENIJE

Košarkarski turnir na olimpijskih igrah je rezerviran le za dvanajst izbrancev. Sedem udeležencev olimpijskega turnirja je bilo znanih po svetovnem prvenstvu 2019 na Kitajskem, Japonska nastopa kot gostiteljica, preostala štiri mesta pa so zapolnili zmagovalci kvalifikacijskih turnirjev. Poleg Španije in Francije, ki sta si mesto na OI zagotovili kot svetovni prvak in tretjeuvrščeni na Kitajskem, bodo Evropo v Tokiu zastopali še zmagovalci kvalifikacijskih turnirjev - Slovenija, Italija, Nemčija in Češka. Afriko bo zastopala Nigerija, iz Amerike prihajata Argentina in ZDA, Azijo bosta zastopala Japonska in Iran ter Oceanijo Avstralija.

Slovenija bo na svojih prvih olimpijskih igrah igrala v skupini C skupaj z Argentino, Japonsko in Španijo. Moški košarkarski turnir se bo v Tokiu začel 25. julija, dva dni po slovesnem odprtju iger in bo potekal do 7. avgusta. #mojtim bo 26. julija ob 6.40 po slovenskem času igral proti Argentini, 29. julija ob isti uri proti Japonski in 1. avgusta ob 10.20 uri še proti Španiji.

V skupini A bodo igrali Iran, ZDA, Francija in Češka, v skupini B pa Avstralija, Nigerija, Nemčija in Italija. V četrtfinale se bosta uvrstili najboljši dve reprezentanci vsake skupine ter dve najboljši tretjeuvrščeni ekipi. Po odigranem skupinskem delu, ki bo potekal med 25. julijem in 1. avgustom, bodo štiri četrtfinalne tekme na sporedu v torek, 3. avgusta. Pari četrtfinala bodo določeni z žrebom, ki bo izveden po vseh odigranih tekmah skupinskega dela. Polfinale sledi v četrtek, 5. avgusta, tekmi za tretje mesto in finale pa v soboto, 7. avgusta.

SPLETNA STRAN OLIMPIJSKEGA TURNIRJA V TOKIU

Zlato medaljo iz Rio de Janeira bodo branili Američani, ki so bili tam v finalu boljši od Srbije s 96:66, bron je po zmagi nad Avstralijo z 89:88 osvojila Španija.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se