#mojtim na SP 2023

Po odigranih vseh kvalifikacijskih tekmah so znani vsi udeleženci letošnjega svetovnega prvenstva, ki ga bodo med 25. avgustom in 10. septembrom gostili Filipini (Manila), Japonska (Okinawa) in Indonezija (Džakarta). Na 19. izvedbi svetovnega prvenstva bo med dvaintrideseterico reprezentanc igralo devet ekip, ki niso nastopile na zadnjem prvenstvu leta 2019 na Kitajskem. Naslov svetovnega prvaka bodo branili Španci.

Uvršćene reprezentance na SP 2023
Azija in Oceanija (8): Japonska (gostitelj), Filipini (gostitelj), Libanon, Nova Zelandija, Avstralija, Kitajska, Jordanija, Iran.
Evropa (12): Finska, Nemčija, Latvija, Italija, Španija, SLOVENIJA, Litva, Francija, Grčija, Gruzija, Črna gora, Srbija.
Afrika (5): Slonokoščena obala, Južni Sudan, Egipt, Angola, Zelenortski otoki.
Amerika (7): Kanada, ZDA, Mehika, Portoriko, Dominikanska republika, Venezuela, Brazilija.

SPLETNA STRAN SVETOVNEGA PRVENSTVA V KOŠARKI 2023

Slovenija bo četrtič udeleženka turnirja dvaintridesetih najboljših reprezentanc na svetu, ki bo potekal od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinih, Japonskem in v Indoneziji. Prvič je nastopila 2006 na Japonskem, 2010 je igrala v Turčiji, 2014 pa v Španiji.

Žreb skupin košarkarskega spektakla bo 29. aprila v Manili. Že je znano, da bo #mojtim skupinski del prvenstva igral v japonski Okinawi, Združene države Amerike na Filipinih in Kanada v Indoneziji.

Sistem tekmovanja bo enak kot pred štirimi leti na Kitajskem in bo razdeljen v tri faze. Predtekmovalni skupinski del, drugi skupinski del in izločilne boje. 32 reprezentanc bo razvrščenih v osem predtekmovalnih skupin po štiri, napredovali bosta najboljši dve. Teh osem skupin s po dvema naprej uvrščenima reprezentancama se nato združi v nove štiri skupine s po štirimi moštvi. V izločilne boje, ki se nadaljujejo s četrtfinalom, se nato uvrstita po najboljši dve reprezentanci posamezne skupine drugega dela.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se