Nazaj

Reprezentanci fantov in deklet U16 začeli s prvim pripravljalnim ciklom

03
jul.
2019
  • Fantje U16
  • Dekleta U16

Ljubljana - Slovenski reprezentanci fantov in deklet do 16 let sta v tem tednu začeli s prvim ciklom priprav. Fantje U16 bodo letos nastopili na evropskem prvenstvu divizije A v Italiji, medtem ko dekleta U16 čaka evropsko prvenstvo divizije B v Sofiji. Obe prvenstvi bosta v avgustu.

REPREZENTANCA FANTOV U16


EP DIVIZIJE A
Videm (Italija), 9. - 17. avgust 2019

Reprezentanca fantov do 16 let se je pod vodstvom selektorja Dejana Gašparina pred tremi leti uvrstila v divizijo A in na zadnjih dveh prvenstvih osvojila 10. in 13. mesto. Fantje so si tako v Novem Sadu priigrali obstanek med elito in avgusta bodo zaigrali na prvenstvu v italijanskem Vidmu. Na drugi strani igrišča jim bodo v skupini C stali Litvanci, Estonci in Turki.

Fantje so se v ponedeljek zbrali v Slovenj Gradcu, kjer bodo opravili prvi cikel priprav na evropsko prvenstvo divizije A. Varovanci selektorja Dejana Gašparina bodo prvo pripravljalno tekmo odigrali v četrtek, 11. julija, proti reprezentanci Turčije. 

Dejan Gašparin, selektor slovenske reprezentance fantov U16:
"V Slovenj Gradcu začenjamo prvi cikel priprav. Čaka nas dober mesec trdega dela in odrekanja, ter predvsem ustvarjanja pravega ekipnega duha, da bomo na prvenstvu lahko zastopali barve naše države ponosno in na najvišjem nivoju. V tem obdobju bomo opravili 40 treningov in odigrali 9 tekem. Na fantih je, da se dokažejo in si izborijo svoje mesto v ekipi, ki bo potovala na EP."

PODSTRAN REPREZENTANCE FANTOV U16
NAČRT PRIPRAV
PRIPRAVLJALNE TEKME

REPREZENTANCA DEKLET U16

EP DIVIZIJE B
Sofija (Bolgarija), 15. - 24. avgust 2019

Slovenska dekleta do 16 let bodo pod vodstvom selektorja Gašperja Sluge nastopala v diviziji B. Zadnje prvenstvo v Podgorici so končala na osmem mestu, poleti pa jih prvenstvo čaka v Sofiji. V prvem delu prvenstva se bodo v skupini A pomerila s Srbijo, Bosno in Hercegovino, Romunijo, Islandijo in Črno goro.

Dekleta so se danes zbrala v Postojni, kjer bodo opravile prvi cikel priprav na letošnje evropsko prvenstvo divizije B. Prve pripravljalne tekme bodo dekleta odigrale na mednarodnem turnirju v Luksemburgu, nato pa bodo prvo domačo tekmo odigrale v Slovenj Gradcu, 24. julija, proti Izraelu. 

Gašper Sluga, selektor slovenske reprezentance deklet U16:
"Najprej čestitke članski reprezentanci za prikazane igre ter preboj v izločilne boje Evropskega prvenstva. Mi začenjamo s pripravami na, za nas, vrhunec letošnjega poletja. Pred prvimi pripravljalnimi tekmami nas čaka 13 treningov, ki jih bomo izkoristili za dvig fizične priprave ter predvsem za uigravanje tako v napadu kot v obrambi. Dekleta imajo pravi pristop, zavedajo se, da so uvodne priprave vedno najbolj naporne, a verjamem, da jih bomo s pozitivnim razmišljanjem in dobrim vzdušjem v ekipi, uspešno izpeljali."

PODSTRAN REPREZENTANCE DEKLET U16
NAČRT PRIPRAV
PRIPRAVLJALNE TEKME

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se