Nazaj

Reprezentanci v košarki 3x3 v Tel Avivu lovita nastop na evropskem prvenstvu

02
jun.
2022
  • Košarka 3x3

Ljubljana – Slovenski članski reprezentanci v košarki 3x3 bosta v petek in soboto v izraelskem Tel Avivu lovili vozovnico za nastop na evropskem prvenstvu. Dekleta se bodo v skupini C pomerile z Izraelom, fantje pa v skupini D z Izraelom in Portugalsko. Evropsko prvenstvo bo med 9. in 11. septembrom gostil avstrijski Gradec.

Nastop na prvenstvu v Gradcu so si neposredno že zagotovile Avstrija (gostitelj), Španija (branilka naslova), ter Nemčija in Francija (na podlagi lestvice FIBA) v ženski konkurenci in Avstrija (gostitelj), Srbija (branilka naslova) ter Litva, Latvija, Belgija in Nizozemska (na podlagi lestvice FIBA) v moški konkurenci. Tako se bo skozi kvalifikacije na prvenstvo uvrstilo osem ženskih in šest moških reprezentanc.

Na turnirju v Izraelu bosta nastopili obe slovenski ekipi. Dekleta v postavi Maja Jakobčič, Lea Mehle, Urša Žibert in Lejla Pamić se bodo v petek v skupini C pomerile z Izraelom (ob 14. uri po slovenskem času). Stojan Đekanović, Jure Ličen, Gašper Jordan Rojko in Jakob Strel, ki tvorijo moško reprezentanco, pa isti dan v skupini D s Portugalsko (ob 10.20 uri po slovenskem času) in Izraelom (ob 17.40 uri po slovenskem času). V sobotni četrtfinale se bosta uvrstili dve najbolje uvrščeni reprezentanci iz vseh štirih predtekmovalnih skupin.

KVALIFIKACIJSKI TURNIR ZA EP V KOŠARKI 3X3
Tel Aviv, Izrael – 3. in 4. junij 2022


ŽENSKE
SKUPINA A: Nizozemska, Grčija, Portugalska
SKUPINA B: Litva, Švica, Švedska
SKUPINA C: Izrael, SLOVENIJA
SKUPINA D: Ukrajina, Slovaška, Hrvaška, Srbija

MOŠKI
SKUPINA A: Nemčija, Hrvaška
SKUPINA B: Francija, Ukrajina, Grčija
SKUPINA C: Švica, Slovaška, Gruzija
SKUPINA D: SLOVENIJA, Izrael, Portugalska

SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJSKEGA TURNIRJA V TEL AVIVU

Matic Vidic, selektor reprezentanc v košarki 3x3:
''Na kvalifikacije v Izrael smo odpotovali v precej pomlajeni zasedbi, saj bo polovica reprezentantk oziroma reprezentantov letos nastopala tudi v kategoriji do 23 let. Čakajo nas precej težke tekme, sploh za članice, saj je to njihov povratek na mednarodno reprezentančno sceno po letu 2016, ko so zadnjič nastopile na evropskem prvenstvu. Pri obeh ekipah smo si za cilj postavili preboj na prvenstvo, kako pa se bo odvilo, pa bomo videli v nedeljo.''

Kvalifikacije bodo v teh dneh sicer potekale v treh mestih. Izraelski Tel Aviv bo kvalifikacijski turnir gostil 3. in 4. junija, romunska Konstanca in ciprski Limasol pa 4. in 5. junija. Iz kvalifikacij v Limasolu se bosta sicer na prvenstvo neposredno uvrstila le zmagovalca turnirja. Iz Tel Aviva in Konstance pa se v moški konkurenci na evropsko prvenstvo uvrstita finalista turnirja, v ženski si bosta vozovnico priigrali tudi tretjeuvrščeni reprezentanci. Zadnje prosto mesto bosta zasedli bolje uvrščena tretja oziroma četrta reprezentanca v medsebojni primerjavi obeh turnirjev.

SPLETNA STRAN EVROPSKEGA PRVENSTVA V KOŠARKI 3X3
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se