Nazaj

Reprezentanco do 20 let bo vodil Dejan Jakara

03
jun.
2019
  • Fantje U20

Ljubljana – Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije je na korespondenčni seji potrdil predlog Strokovnega sveta KZS in na mesto selektorja fantovske reprezentance do 20 let imenoval Dejana Jakaro. Selektorje so tako dobile vse reprezentance mlajših starostnih kategorij.

Na klopi reprezentance fantov do 18 let je Peter Markovinović zamenjal Tomaža Fartka, Dejan Gašparin bo še naprej vodil selekcijo fantov do 16 let, na mestih selektorjev deklet do 18 in 16 let pa bosta tudi to poletje Ernest Novak in Gašper Sluga.

Dejan Jakara je v letošnji sezoni člansko ekipo Heliosa popeljal v polfinale Lige Nova KBM in na finalni turnir Pokala Spar, pred tem pa se je s svojim delom odlično izkazal v Brnu. V Domžalah je v preteklosti že deloval kot pomočnik članskega trenerja, prvo pravo člansko trenersko priložnost pa je dobil v KK Janče. Svojo trenersko pot je z ekipami mlajših starostnih kategorij začel v Triglavu in Šenčurju.

FANTJE U20 – EP DIVIZIJE A
Tel Aviv (Izrael), 13. - 21. julij 2019
Selektor: Dejan Jakara


Slovenska reprezentanca fantov do 20 let je na lanskem evropskem prvenstvu divizije B v Sofiji pod vodstvom Daliborja Damjanovića osvojila drugo mesto in se ekspresno hitro vrnila v družbo najboljših reprezentanc. Na letošnjem prvenstvu divizije A v Tel Avivu bo nastopila v skupini D, njene tekmice v skupinskem delu pa bodo Litva, Grčija in Poljska.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se