Nazaj

Sani Bečirović novi športni direktor novo nastajajočega Košarkarskega kluba Cedevita Olimpija Ljubljana

13
jun.
2019
  • Novice

Ljubljana - Novi košarkarski klub Cedevita Olimpija dobiva obliko. Kot so sporočili iz kluba, so za novega glavnega direktorja že imenovali Davorja Užbinca, novi športni direktor kluba pa je nekdanji slovenski reprezentant Sani Bečirović.
Avtor: KK Petrol Olimpija

 

Sani Bečirović, eden najuspešnejših slovenskih košarkarjev vseh časov, se je v svoji profesionalni karieri izkazal kot eden najboljših košarkarjev svoje generacije v evropskem merilu, saj je med drugim izjemno kariero igralca gradil v klubih Olimpija, Virtus Bologna, Lottomatico Roma, vrhunec kariere pa je dosegel kot igralec Panathinaikosa, s katerim je osvojil dva naslova grškega državnega in pokalnega prvaka ter naslov prvaka Evrolige. Barve Slovenije je kot član reprezentance zastopal na treh evropskih prvenstvih ter na dveh svetovnih prvenstvih. V kategoriji U20 je leta 2000 s slovensko reprezentanco osvojil zlato medaljo na evropskem prvenstvu. Preizkusil se je tudi v vlogi pomočnika glavnega trenerja pri Panathinaikosu. Po koncu profesionalne igralske in trenerske kariere se je posvetil razvoju mladih košarkarjev ter zastopanju profesionalnih igralcev.

"Vrniti se v Ljubljano je kot priti domov. Če sem morda odšel še kot otrok, se vračam modrejši. Bogatejši z izkušnjami evropskega igralca, pomočnika trenerja, zastopnika profesionalnih igralcev in mentorja. Odločitev, da sprejmem mesto športnega direktorja v bistvu res ni bila težka. Ker verjamem v zgodbo, verjamem v to ekipo in verjamem, da bom s svojim znanjem doprinesel, da bomo postavili nove mejnike regionalne košarke. Tu imamo res priložnost, da naredimo nekaj izjemnega. In vem, da nam lahko s skupnim,  ekipnim delom to uspe. Kaj zmore ekipa, ki kot eno diha med seboj, z navijači, z vodstvom, s podporniki, z mediji, so dokazale že mnoge ekipe. Želim si, da v Stožicah, v novem klubu KK Cedevita Olimpija Ljubljana ponovno nastane tista električna energija, ki nam vsem da poleta. Veselim se trdega dela in srca," pa je vtise strnil Sani Bečirović, športni direktor KK Cedevita Olimpija Ljubljana.

Glavni direktor in športni direktor bosta upravnemu odboru novega kluba Cedevita Olimpija Ljubljana predlagala tudi novega glavnega trenerja. Temu bo sledil podpis pogodb z izbranimi igralci, s katerimi sicer že potekajo pogovori.

KK Cedevita Zagreb je že vložil zahtevo za prenos sedeža iz Zagreba v Ljubljano. Po potrditvi prenosa sedeža, ter potrditvi združitve s strani obeh skupščin, bosta KK Cedevita Zagreb in KK Petrol Olimpija Ljubljana izvedli združitev klubov. Pričakovati je, da bo proces združitve pravno zaključen do konca meseca julija.
 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se