Nazaj

Saša Zagorac zaključil bogato košarkarsko kariero

18
jul.
2020
  • Člani

Ljubljana – Zlati slovenski košarkarski reprezentant Saša Zagorac pri 36 letih končuje svojo bogato košarkarsko pot. Ljubljančan, eden izmed junakov, ki so leta 2017 popeljali Slovenijo do nepozabnega naslova evropskih prvakov, je svojo odločitev sporočil prek socialnega omrežja Instagram.

Krilni center, ki se lahko pohvali, da je v karieri uspešno igral za številne klube, je na Instagramu objavil sliko, na kateri so na obešalniku razvrščeni njegovi dresi. Na obešalnik je obesil tudi košarkarske čevlje, objavo pa opremil s pripisom ''Košarka, hvala ti''.

36-letni Ljubljančan je otrok ljubljanske Olimpije, kjer je preživel tudi svojo zadnjo igralsko sezono. Košarkarski kruh si je poleg Slovenije služil še v Španiji, Italiji, Rusiji, na Poljskem, v Iranu, Bolgariji, na Madžarskem ter v Bahrajnu. Na parketu se je vedno izkazal z veliko mero borbenosti, med soigralci pa je bil še posebej priljubljen, saj je v slačilnici znal poskrbeti za red in sproščeno vzdušje.

Zlati slovenski reprezentant Saša Zagorac je za člansko reprezentanco zbral 26 uradnih nastopov, kar ga na večni lestvici uvršča na 38. mesto. Zadnjič je dres s slovenskim grbom oblekel točno leto dni po osvojitvi naslova evropskega prvaka, ko se je #mojtim 17. septembra 2018 v Stožicah pomeril s Turčijo.

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se