Nazaj

Selektor Trifunović spoštuje odločitvi Vidmarja in Omića

07
nov.
2017
  • Člani

Ljubljana - Gašper Vidmar je danes dopoldan razveselil selektorja moške članske reprezentance Rada Trifunovića in celotno slovensko košarkarsko javnost, saj je sporočil, da se bo udeležil kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Alen Omić pa v kvalifikacijah za SP 2019 ne bo sodeloval s slovensko izbrano vrsto.

Do začetka kvalifikacij za svetovno prvenstvo nas ločita še dobra dva tedna, selektor Rado Trifunovića pa počasi sestavlja igralski mozaik. Pomembno novico je prejel danes, ko je svoj nastop v kvalifikacijah potrdil center Gašper Vidmar.

Aktualni evropski prvaki bodo s pripravami na prvi cikel kvalifikacij za svetovno prvenstvo začeli čez 13 dni. V petek, 24. novembra, varovance Rada Trifunovića čaka domači obračun z Belorusijo, dva dni kasneje pa bodo Slovenci gostovali še v Španiji. 

Rado Trifunović o dogovoru z Gašperjem Vidmarjem:
"Spoštujem odločitev Gašperja Vidmarja. V zadnjih tednih sva bila veliko v stiku in resnično me veseli, da ostaja del reprezentance. Gre za odličnega košarkarja in izjemno osebnost. Dokazal je, da je velik domoljub in si zasluži vse spoštovanje. Poleg igralskih kakovosti bo Gašper v veliko pomoč pri vzgoji mladih košarkarjev, ki bodo v prihodnjih letih nosilci naše izbrane vrste."

Slovenskega reprezentančnega dresa pa v kvalifikacijah ne bo nosil Alen Omić, kateremu strokovni štab reprezentance trenutno ne more zagotoviti konstantnega sodelovanja.

Rado Trifunović o dogovoru z Alenom Omićem:
"Z Alenom sva bila v preteklih treh tednih ves čas v stiku. Ves čas sva se pogovarjala odkrito. Alena zelo spoštujem kot košarkarja, saj sem z njim sodeloval že na klubski in reprezentančni sceni. Glede na to, da mu zaenkrat ne moremo obljubiti konstantnega sodelovanja v kvalifikacijskih oknih, ne želimo izpasti nepošteni, smo se odločili, da Omić zaenkrat ne bo sodeloval z izbrano vrsto. Upam, da se bo v bodoče, ko mu bomo lahko zagotovili konstantno sodelovanje, odzval našemu povabilu. Alen je košarkar, pred katerim je lepa prihodnost in seveda bom ostal v stiku z njim."

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se