Nazaj

Škoda 3x3 Ljubljana Challenger: Prvi dan

17
avg.
2019
  • Košarka 3x3

Ljubljana - Na Kongresnem trgu se je danes začel tretji Challenger turnir v slovenski prestolnici. Najboljši igralci v košarki 3x3 so se vse od 13. ure pa do poznih večernih ur borili za vstop v nedeljski četrtfinale. Na turnirju je nastopilo šest slovenskih ekip, v četrtfinale pa se je uspelo uvrstiti le ekipi Piran, ki se bo v nedeljo, ob 20.30 uri, pomerila z ekipo Princeton. Oba polfinalna obračuna in finale pa si bo mogoče ogledati v neposrednem prenosu na  drugem programu RTV SLO. 


Škoda 3x3 Ljubljana Challenger se je začel že v dopoldanskih urah, ko so na prizorišče Kongresnega trga stopili košarkarji, ki so se v dveh kvalifikacijskih skupinah pomerili za nastop v skupinskem delu turnirja. V kvalifikacijah so nastopile štiri slovenske ekipe; Domžale, Maribor Adecco, Ljubljana in Ljubljana East. Gledalci so lahko spremljali kar tri slovenske obračune, kjer so bili najuspešnejši košarkarji ekipe Maribor Adecco in se uvrstili v skupinski del. Domžale, Ljubljana in Ljubljana East so tekmovanje končale v kvalifikacijah, kot druga ekipa pa se je v nadaljevanje uvrstila poljska ekipa Gdansk. 

Skupinski del je postregel z nekaj izjemnimi potezami, ki so navduševale polne tribune prizorišča na Kongresnem trgu. Pred domačimi navijači so se najbolj izkazali košarkarji ekipe Piran, ki so se tudi edini uvrstili v nedeljski četrtfinale. Pirančani so najprej premagali Split (19:17), nato pa morali priznati premoč ekipi Šakiai. Gledalci so poleg odličnih slovenskih ekip spremljali obračune med ekipami kot so; lanskimi prvaki, ekipa Amsterdam, svetovnimi prvaki 2019, ekipa Princeton, odličnimi Litvanci, ekipa Šakiai, močnimi Rusi, ekipa Korolev in atraktivnimi Srbi, ekipa Vrbas.

REZULTATI SKUPINSKEGA DELA ŠKODA 3x3 LJUBLJANA CHALLENGERJAV četrtfinale so se uvrstile ekipe, ki so zasedle prvo ali drugo mesto v posameznih skupinah, to so Šakiai, Piran, Jeddah, Amsterdam, Princeton, Gdansk, Vrbas in Edmonton. 

ČETRTFINALE: 

19:15
ŠAKIAI : GDANSK

19:40
AMSTERDAM : VRBAS

20:05
JEDDAH : EDMONTON

20:30
PIRAN : PRINCETON


POLFINALE: - prenos na RTV SLO

21:00

21:25

FINALE: - prenos na RTV SLO 

22:05


SPLETNI PRENOS:

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se