Nazaj

Slovenci do 18 let obstali v četrtfinalu SP v košarki 3x3 in osvojili 6. mesto

27
avg.
2022
  • Košarka 3x3

Ljubljana – Reprezentanca fantov do 18 let je na svetovnem prvenstvu v košarki 3x3 v madžarskem Debrecenu v četrtfinalu morala priznati premoč Srbiji, ki je zmagala z 21:15. Slovenci so tako na deveti izvedbi tega tekmovanja, glede na skupno število doseženih košev med poraženimi četrtfinalisti,  osvojili končno šesto mesto.

S tem so fantje izboljšali uvrstitev izpred leta dni, ko se niso prebili iz skupinskega dela in so osvojili deseto mesto. V Debrecenu so prikazali zelo dobre igre ter v skupinskem delu premagali ZDA, Estonijo in Dominikansko republiko ter izgubili s Francijo.

V četrtfinale so se podali z drugega mesta v svoji skupini in bili prosti Srbiji malenkost prekratki. Končni izid je bil 21:15 (Jan Babič 3, Luka Lampret 7, Martin Gerbec 3 in Domen Benčina 2). Slovenci so s porazom tekmovanje zaključili in osvojili šesto mesto, boje za medalje v Debrecenu nadaljuejo Srbija in Litva ter Ukrajina in Francija.

SPLETNA STRAN SP DO 18 LET V KOŠARKI 3x3

Že naslednji konec tedna je na sporedu novo veliko tekmovanje v košarki 3x3. Atene bodo gostile evropsko prvenstvo do 17 let, na prvenstvu pa bosta zaigrali slovenska ženska in moška reprezentanca.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se