Nazaj

Slovenke nad Grčijo s hitrostjo, energijo in pomočjo navijačev

14
nov.
2019
  • Članice

Laško/Celje – Slovenska ženska članska košarkarska reprezentanca bo s četrtkovo tekmo proti Grkinjam začela lov na tretjo zaporedno uvrstitev na evropsko prvenstvo. Derbi kvalifikacijske skupine A se bo v dvorani gimnazije Celje – Center začel 10 minut čez 20. uro.  Ob odsotnosti poškodovanih Eve Lisec in Shante Evans, slovenska izbrana vrsta stavi na hitrost, energijo ter pomoč navijačev.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO 2021
SKUPINA A, 1. KOLO

Četrtek, 14. november 2019, ob 20.10
Celje – dvorana gimnazije Celje - Center
SLOVENIJA : GRČIJA


Vstopnice za tekmo so po 5 € na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. V predprodaji še danes ob nakupu treh vstopnic, četrto vstopnico prejmete brezplačno. V kolikor za dekleta v Celju ne boste mogli navijati, si tekmo lahko v neposrednem prenosu ogledate na Kanalu A.

POVEZANA NA NAKUP VSTOPNIC SLOVENIJA : GRČIJA

Že na samem uvodu Slovenke čaka najtežji oreh v skupini. Grkinje sicer niso zaigrale na letošnjem evropskem prvenstvu, a so zato blestele na ženskem EuroBasketu pred dvema letoma na Češkem. Po odličnih igrah so zasedle četrto mesto, v skupinskem delu pa moči merile tudi s slovenskimi košarkaricami. Grgićeve izbranke so bile 17. junija 2017 boljše z 59:56. Leto dni kasneje so Grkinje zaigrale tudi na svetovnem prvenstvu.

MEDSEBOJNE TEKME SLOVENIJE IN GRČIJE (3/1)
Lattes, 24. junij 1993, sredozemske igre, 3. kolo: 85:71
23. maj 1999, 4. kolo prvega dela kvalifikacij za EP 2011: 60:82
Ben Arous, 9. september 2001, sredozemske igre: 58:47
Praga, 17. junij 2017, evropsko prvenstvo 2017: 59:56


Grška reprezentanca je pred letošnjimi kvalifikacijami sicer doživela kar nekaj sprememb, med drugim tudi na selektorskem stolčku. Styliani Kaltsidou in Evanthia Maltsi, ki sta bili nosilki igre v zadnjih letih sta zaključili reprezentančno pot, a ne glede na to ima ekipa nekaj močnih adutov. V prvi vrsti so to Anna Spyridopoulou, Aikaterina Sotiriou, Artemis Spanou in Jacki Gemelos. Grkinje so v Slovenijo prispele v torkovih večernih urah in bodo do tekme opravile tri treninge.  

VSE O REPREZENTANCI GRČIJE

V slovenskem taboru se na četrtkov obračun zavzeto pripravljajo. Na treningih strokovni štab največ poudarka daje uigravanju določenih taktičnih zamislic, ki bodo zaradi odsotnosti Eve Lisec in Shante Evans morale biti nekoliko drugačne, kot na junijskem evropskem prvenstvu. Vzdušje v ekipi je odlično, na torkovem večernem treningu pa je reprezentanco obiskala tudi poškodovana Liščeva in ekipi zaželela veliko sreče. Izbranke selektorja Damirja Grgića v dvoboju proti Grčiji stavijo na hitrost, energijo in pomoč navijačev, ki bo tokrat še toliko pomembnejša. Dekleta verjamejo, da bodo glasni navijači šesti slovenski igralec na parketu.

PODSTRAN ŽENSKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Damir Grgić, selektor slovenske ženske članske reprezentance:
"Po kratkih pripravah je pred nami težko pričakovana prva tekma kvalifikacij proti Grčiji. Grška reprezentanca je v zadnjem času sicer doživela kar nekaj sprememb v igralski zasedbi, a ima v ekipi še vedno veliko izkušenih košarkaric. Kar šest jih nastopa za domači Olympiakos, ki v evropskem pokalu kaže odlične igre. Zagotovo gre za zelo kvalitetno in uigrano reprezentanco. Mi se v kvalifikacije podajamo brez Eve in Shante, ki sta bili nosilki naše igre pod obema obročema. To je za nas vsekakor velik hendikep, a verjamem, da smo se z ekipo dobro taktično pripravili. Prepričan sem, da ju bodo dekleta,  ki bodo prevzela njuno delo, uspešno nadomestila. Spomladi smo skupaj preživeli dva meseca, igralke se med seboj odlično poznajo in uigranost v napadu ter obrambi bi morala biti naša prednost. V košarki odločajo detajli in tako bo tudi tokrat. Vsekakor bomo stavili na našo hitrost, agresivnost in energijo ter seveda na naše glasne navijače. Njihova pomoč s tribun bo tokrat še toliko bolj pomembna."

V prvem ciklu kvalifikacij slovenske košarkarice čaka še gostovanje v Bolgariji. Tekma v Sofiji bo na sporedu v nedeljo, ob 17. uri po slovenskem času. V skupini A bo tekmica Slovenije še Islandija. Preostali okni za igranje kvalifikacijskih tekem bosta med 8. in 16. novembrom 2020 ter med 31. januarjem in 8. februarjem 2021.

SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ ZA EVROPSKO PRVENSTVO 2021

Kako na evropsko prvenstvo?
V kvalifikacije za nastop na ženskem EuroBasketu vstopa 33 reprezentanc, ki se bodo potegovale za 14 mest, ki vodijo na prvenstvo v Francijo in Španijo. Nastop na EP si bodo zagotovile zmagovalke vseh devetih kvalifikacijskih skupin ter pet najboljših drugouvrščenih reprezentanc. Šest skupin je sestavljeno s po štirimi ekipami, tri skupine pa tvorijo po tri reprezentance. Rezultati s četrtouvrščeno reprezentanco v skupini se pri določanju najboljših petih drugouvrščenih reprezentanc ne bodo upoštevali. Na prvenstvo sta kot gostiteljici že uvrščeni Francija in Španija.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se