Nazaj

Slovenke prispele v Niš, zvečer preizkus dvorane Čair

25
jun.
2019
  • Članice

Niš – Slovenske košarkarice so srečno prispele na prizorišče evropskega prvenstva. Ob sedmi uri zjutraj so zapustile Laško ter z ljubljanskega letališča ob desetih poletele v Beograd. Po nadaljnjih treh urah vožnje z avtobusom so ob pol štirih popoldan prispele v Niš, se namestile v uradnem hotelu ter tako čisto zares postale del letošnje evropske ženske košarkarske elite. Izbranke selektorja Damirja Grgića bodo zvečer preizkusile koše v dvorani Čair.

SLOVENKE V PRIČAKOVANJU ZAČETKA EVROPSKEGA PRVENSTVA

Če uvodni dan mineva v spoznavanju utripa evropskega prvenstva, pa bo sreda že povsem v znamenju EuroBasketa. Kapetanko Niko Barič in soigralke še pred dopoldanskim treningom čaka uradno snemanje in fotografiranje za potrebe organizatorjev prvenstva, popoldanskemu treningu pa bo seveda sledil še sestanek in temeljita priprava na uvodni dvoboj proti Madžarski. Slednjega bodo Slovenke odigrale v četrtek, ob 16. uri.

PODSTRAN ŽENSKE ČLANSKE REPREZENTANCE
SPLETNA STRAN EVROPSKEGA PRVENSTVA

Šest debitantk, Evansova se seli na Poljsko
Tako kot vse dni od začetka priprav, je v ekipi tudi med potjo v Niš vladala dobra volja. Odhod na prvenstvo so se še posebej nestrpno pričakovale debitantke na velikem tekmovanju. Teh je v slovenski ekipi kar šest. Eva Rupnik, Zala Friškovec, Aleksandra Krošelj, Maruša Seničar, Teja Goršič in Merisa Dautović so namreč pred dvema letoma še stiskale pesti za zdajšnje soigralke, ki so prvenstvo v Pragi končale na 14. mestu. Veliko razlogov za zadovoljstvo pa ima v teh dneh Shante Evans. Še pred začetkom EuroBasketa je namreč rešila klubski status v novi sezoni. Iz Francije se seli na Poljsko, in sicer v ambiciozen klub Artego Bydgoszcz. Tako so v slovenskem dresu trenutno brez delodajalca še Nika Barič in Teja Goršič ter Eva Rupnik in Tina Jakovina, ki sta v minuli sezoni igrali v Nemčiji.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se