Nazaj

Slovenke s projektom EuroBasket začenjajo 17. maja na Rogli

25
apr.
2019
  • Članice

Ljubljana – Z novim zmagoslavjem košarkaric Cinkarne Celje se je končala letošnja ženska članska klubska sezona pod domačimi koši. A pravega počitka za selektorja Damirja Grgića in najboljše igralke ne bo, saj bodo reprezentantke že sredi maja začele s pripravami na evropsko prvenstvo. Slovenke bodo skupinski del prvenstva med 27. in 30. junijem odigrale v Nišu, izločilne boje pa bo v prvem julijskem tednu gostil Beograd.
Avtor: KZS/GB

Selektor Grgić je širši seznam kandidatk za nastop na evropskem prvenstvu obelodanil pred dnevi. Na spisku je trenutno 22 košarkaric, poleg nosilk igre v zadnjem reprezentančnem obdobju pa na njem prav tako najdemo nekaj mlajših košarkaric, ki smo jih spremljali tudi v zaključku pravkar končanega državnega prvenstva. Dokončen seznam igralk, ki bodo začele s pripravami bo Damir Grgić objavil na novinarski konferenci 14. maja.

ŠIRŠI SEZNAM KANDIDATK ZA NASTOP NA EP 2019

Že pa je znan dokončen program priprav slovenske izbrane vrste. Tudi tokratno reprezentančno akcijo bo ženska izbrana vrsta izvedla na Štajerskem. Slovenke bodo s pripravami 17. maja začele na Rogli ter do odhoda v Niš opravile 35 dni priprav. Poleg Rogle bodo trenirale še v tradicionalnih bazah v Laškem ter Zrečah. Tri dni bodo preživele v Ljubljani, na edino gostovanje pa se bodo odpravile v Rigo.

PROGRAM PRIPRAV ŽENSKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Laško, Trbovlje in Škofja Loka

Grgićeve izbranke bodo med pripravami odigrale osem pripravljalnih tekem. Prvi dve bodo dočakale po dveh tednih priprav. V Laškem se bodo v petek, 31. maja najprej pomerile z reprezentanco Češke, dan kasneje pa jih v dvorani Tri Lilije čaka še obračun s Hrvaško. Navijačem se bodo nato znova predstavile že naslednji konec tedna. V četrtek, 6. junija jim bodo nasproti stale reprezentantke Švedske, v petek, 7. junija pa še izbrana vrsta Velike Britanije. Obe tekmi bo gostila dvorana Polaj v Trbovljah. Zadnji test na domačem parketu bodo Slovenke opravile proti Slovakinjam. V petek, 14. junija se bosta reprezentanci srečali v Škofji Loki, nato pa v Ljubljani odigrali še povratni dvoboj, ki pa bo po dogovoru med obema strokovnima štaboma zaprt za javnost. Tik pred odhodom na evropsko prvenstvo slovenske košarkarice 21. in 22. junija čaka še gostovanje v Latviji, kjer bodo odigrale tekmi z domačo reprezentanco in zasedbo Kitajske.

RAZPORED PRIPRAVLJALNIH TEKEM PRED EP 2019

Damir Grgić, selektor slovenske ženske članske reprezentance:
"Skupaj s sodelavci smo si zamislili obsežen program priprav in Košarkarska zveze Slovenije nam bo tudi tokrat omogočila vrhunske pogoje za delo. Naša naloga je, da trdo treniramo in se na prvenstvo dobro pripravimo, saj bomo le tako zmožni prikazati igre, ki so nas krasile v zadnjem reprezentančnem obdobju. Veseli me, da nas bodo naši zvesti navijači že med pripravami lahko spremljali na petih domačih tekmah in upam, da se bodo v velikem številu odpravili tudi v Niš. Njihova glasna podpora bo še kako dobrodošla. V naslednjih dneh nas čaka malce oddiha, nato pa že komaj čakam, da se zbere reprezentančna družina."

V Niš že za 169 €

Slovenke bodo evropsko prvenstvo začele v četrtek, 27. junija, ob 16. uri, ko se bodo pomerile z Madžarkami. Slovenske košarkarice bodo tudi tekmo drugega kola proti Turčiji igrale ob 16. uri (petek, 28.6.), po dnevu premora pa se bodo na tretji tekmi (nedelja, 30.6.) ob 18.30 pomerile še z Italijo.

SPLETNA STRAN EVROPSKEGA PRVENSTVA

Za vse navijače slovenske reprezentance je turistična agencija Kompas v sodelovanju z Nomagom, Telemachom in KZS pripravila posebna navijaška paketa. V Niš se tako z organiziranim programom lahko odpravite že za 169 € (uvodni dve tekmi skupinskega dela) oziroma 189 € (vse tri tekme skupinskega dela) z doplačilom za vstopnice za tekme in morebitne individualne želje ter izlete. Generalni sponzor KZS, podjetje Telemach, bo prvim stotim prijavljenim navijačem na enega izmed Kompasovih programov podaril vstopnice za tekme slovenske reprezentance v Nišu.

EP V KOŠARKI ZA ŽENSKE NIŠ 2019 – PROGRAMA TURISTIČNE AGENCIJE KOMPAS

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se