Nazaj

Slovenke z odliko opravile novembrski cikel kvalifikacij za EP

18
nov.
2019
  • Članice

Sofija – Slovenske košarkarice so z odliko opravile uvodno tretjino naloge na poti do tretje zaporedne uvrstitve na evropsko prvenstvo. Čeprav močno oslabljene, saj sta manjkali dve članici začetne peterke, poškodovani Eva Lisec in Shante Evans, so zabeležile dve zmagi in so vodilna reprezentanca skupine A.

V četrtek so v Celju s 70:64 premagale na papirju najmočnejšo ekipo v skupini, Grčijo, v nedeljo pa so bile na gostovanju v Sofiji boljše še od Bolgarije z 72:64. Po koncu prvega kvalifikacijskega cikla so svoje misli strnili selektor izbrane vrste Damir Grgić, kapetanka Nika Barič in, na obeh tekmah najučinkovitejša v slovenskem dresu, Teja Oblak.

PODSTRAN ŽENSKE ČLANSKE REPREZENTANCE
SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ ZA EVROPSKO PRVENSTVO 2021

Damir Grgić, selektor slovenske ženske članske reprezentance:
"V kvalifikacijskem ciklu, v katerem smo imeli ogromno smole s poškodbami, smo zabeležili dve zmagi in dekleta za prikazano lahko samo pohvalim. Mislim, da smo s tema dvema tekmama dobili neko dodatno širino in nov dokaz, da imamo kvaliteten nabor igralk za nadaljevanje kvalifikacij. Pogled na lestvico skupine je zelo lep, smo še korak bližje evropskemu prvenstvu in to me v tem trenutku zelo veseli."

Nika Barič, kapetanka slovenske reprezentance:
"Ob prihodu na priprave sem dejala, da sem prišla po dve zmagi in zelo sem srečna, da smo te dve zmagi tudi dosegle. Morda je zaradi nekoliko slabše predstave v Bolgariji malce grenkega priokusa, a sem res vesela, da se je razpletlo tako, kot sem si zadala v glavi. Sta pa tekmi za našo reprezentanco prinesli res veliko. Manjkali sta nam dve ključni igralki pod samim obročem, ki pa so ju preostale visoke punce uspešno nadomestile. Zdržale so ves pritisk, se uspešno kosale z veliko izkušenejšimi igralkami in velika pohvala ekipi za uspešen začetek kvalifikacij.''

Teja Oblak, slovenska reprezentantka:
"Vsi v reprezentanci smo si kvalifikacije želeli začeti z dvema zmagama. To nam je uspelo in ti dve tekmi sta nam prinesli lepo izhodišče za nadaljevanje. Gremo proti cilju, ki smo si ga zadali in to je uvrstitev na tretje zaporedno evropsko prvenstvo. Ob odsotnosti Eve in Shante so nekaj več priložnosti za igro dobila preostala dekleta in priložnost so odlično izkoristila. Vsaka izmed nas je dala svoj maksimum in prispevala k uspešnem začetku teh kvalifikacij."

POROČILO TEKME SLOVENIJA : GRČIJA
POROČILO TEKME BOLGARIJA : SLOVENIJA

Kvalifikacije za evropsko prvenstvo se nadaljujejo čez leto dni. Slovenke bodo v drugem ciklu obakrat gostovale. V četrtek, 12. novembra 2020 se bodo najprej v tretjem kolu pomerile z Islandijo ter v nedeljo, 15. novembra 2020 še z Grčijo. Na evropsko prvenstvo se bodo uvrstile zmagovalke devetih kvalifikacijskih skupin ter pet najbolje drugouvrščenih reprezentanc.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se