Nazaj

Slovenski študentje na 4. evropske univerzitetne igre

16
jul.
2018
  • Novice
  • Košarka 3x3

Ljubljana - Od 15. julija do 28. julija v portugalski Coimbri potekajo 4. evropske univerzitetne igre, kjer bo nastopilo 3150 športnikov-študentov iz 38 držav. Slovenske barve bodo v košarki in košarki 3x3 zastopali študentje in študentke z dveh slovenskih univerz.
Avtor: KZS
FOTO: Seit Demiri/Rok Heiligstein

UNIVERZITETNE IGRE, Coimbra:

V času med 16. in 18. julijem bodo na univerzitetnih igrah v košarki 3x3 nastopili tudi slovenski študentje. Slovenske barve bodo zastopali študentje in študentke z dveh slovenskih univerz. V moški konkurenci bodo nastopili študentje z Univerze na Primorskem in Univerze v Ljubljani, v ženski konkurenci pa študentke z Univerze v Ljubljani. Ravno ljubljanske študentke bodo branile tudi srebrno medaljo z zadnjih iger (2016), ki so potekale v Zagrebu in na Reki.

V času od 22. do 28. julija bo potekalo tudi tekmovanje v košarki kjer bodo slovenske barve zastopali študentje z Univerze na Primorskem.

Moško ekipo 3x3 Univerze na Primorskem bodo zastopali Andrej Volk, Aleks Cvetičanin, Tim Škerbec in Matija Radanović. Moško ekipo Univerze v Ljubljani pa bodo zastopali Grega Dežman, Grega Sajevic, Matic Sirnik in Žan Petejan. 

Pred dvema letoma so študentke z Univerze v Ljubljani v na Reki osvojile srebrno medaljo. Ljubljanske študentke tudi na te igre prihajajo v dokaj močni zasedbi (Urša Žibert, Sara Meden, Maja Jakobčič in Ela Stergar).

URADNA SPLETNA STRAN UNIVERZITETNIH IGER
 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se