Nazaj

Študentke Univerze v Ljubljani odpotovale na finale Svetovne univerzitetne lige v košarki 3x3

11
nov.
2018
  • Košarka 3x3

Univerza Huaqiao v so organizaciji FISU (svetovna univerzitetna športna zveza) bosta že četrtič zapored gostili finale svetovne univerzitetne lige v košarki 3x3 (WUL basketball 3x3). V oddaljeno Kitajsko (Xiamen) se že drugič podajajo tudi študentke Univerze v Ljubljani. Prvo tekmovanje v tej različici je bilo odigrano leta 2015, študentke Univerze v Ljubljani so se tega tekmovanja udeležile že leta 2016.
Avtor: KZS/Matej Jamnik
Foto: Matej Jamnik

Kot vsako leto doslej se tega tekmovanja udeleži 16 najboljših univerzitetnih ekip z vsega sveta tako v ženski kot moški konkurenci. Študentke z Univerze v Ljubljani so leta 2016 po nesrečnem porazu v četrtfinalu proti kanadskim vrstnicam končno osvojile zelo dobro 5. mesto. Na finale omenjenega tekmovanja se ekipe uvrstijo z uspehom na kontinentalnih tekmovanjih ali s posebnim povabilom organizatorja. Naj omenimo, da so si študentke Univerze v Ljubljani letošnjo vstopnico za omenjeno tekmovanje zagotovile z osvojitvijo bronastih medalj na Evropskih univerzitetnih igrah v portugalski Coimbri.

Na letošnje tekmovanje študentke z Univerze v Ljubljani odhajajo v sledeči postavi: Sara Meden (Medicinska fakulteta – ŽKD Ježica), Eva Jamnik (Fakulteta za šport – ŽKD Akson Ilirija), Maja Jakobčič (Fakulteta za farmacijo – ŽKK Triglav) in Ela Stergar (Biotehniška fakulteta – ŽKD Akson Ilirija). Naj omenimo, da je ekipa delno spremenjena glede na Evropske univerzitetne igre v Coimbri. Uršo Žibert je zaradi staroste omejitve pravil FISU zamenjala Eva Jamnik.

Članice ekipe so v zadnjem času opravile nekaj skupnih treningov, poudarek pa je bil zlasti na uigravanju ekipe. Po videnem so dobro pripravljene. O pričakovanjih je težko govoriti, kot prave športnice pa vse v en glas zagotavljajo, da bodo častno zastopale svojo univerzo in državo Slovenijo. Nekaj besed je spregovorila kapetanka ekipe Sara Meden: »S soigralkami že nestrpno pričakujemo začetek tekmovanja. Nasprotnic ne poznamo, zato je težko napovedati rezultatska pričakovanja, lahko pa napovemo, da bomo dale vse od sebe in bomo poskušale kar najbolje izkoristiti naše kvalitete. Skupaj smo odigrale kar nekaj tekem, tako da se v igri dobro ujamemo. Dobro smo pripravljene, saj vse redno vsakodnevno treniramo v svojih klubih. Verjamem, da nam bo vse to prineslo uspešen rezultat«.

Vse informacije o tekmovanju lahko dobite TUKAJ

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se