Nazaj

Svet košarke 3x3 v petek in soboto na Kongresnem trgu

17
avg.
2018
  • Košarka 3x3

Ljubljana - Vse je pripravljeno za začetek mednarodnega turnirja Cedevita 3x3 Ljubljana Challengerja. Za zmago na košarkarskem spektaklu se bo pomerilo šestnajst ekip, med njimi tudi pet slovenskih. Prenos vseh tekem bo moč spremljati na spletni strani KZS, boji za najvišja mesta pa bodo v prenosu na Šport TV.
Avtor: KZS/Lenart

CEDEVITA 3X3 LJUBLJANA CHALLENGER:

POSNETEK KVALIFIKACIJ
POSNETEK SKUPINSKEGA DELA

 

Lokacija: Kongresni trg, Ljubljana
Termin: 17. in 18. avgust

POVEZAVA NA URADNO SPLETNO STRAN
POVEZAVA NA NAPOVEDNIK

Že drugo leto zapored je Ljubljano doletela čast, da gosti enega izmed 22 turnirjev FIBA Challenger. Prvi dan 3x3 košarkarskega spektakla bodo na sporedu kvalifikacije in skupinski del tekmovanja. Šest ekip bo razdeljenih v dve skupini po tri. Prvo skupino bodo sestavljale tri ekipe, ki so si vstopnico priigrale na enem izmed ti. satelit turnirjev, drugo pa tri slovenske ekipe. Desetim ekipam, ki so že uvrščene na glavni del turnirja, se bosta pridružili zmagovalni ekipi vsake izmed kvalifikacijskih skupin.

V glavnem delu turnirja bo 12 ekip razporejenih v štiri skupine. Najboljši dve moštvi iz vsake izmed skupin se bosta prebili v četrtfinale.

Prvi nosilci turnirja so košarkarji Pirana (Adin Kavgić, Gašper Ovnik, Anže Srebovt in Simon Finžgar), aktualni slovenski podprvaki in člani slovenske reprezentance. V skupini A bodo njihovi tekmeci še košarkarji Malage ter Kijeva. Skupino B sestavljajo tri neslovenske ekipe - Riga, Split in Benetke. Tretji nosilec turnirja je ekipa Ljubljane (Blaž Črešnar, Jasmin Hercegovac, Dejan Mlakar in Želimir Zagorac), aktualni slovenski državni prvak. Domačini se bodo pomerili z mongolskim Ulan Batorjem (ekipo sestavljajo člani mongolske reprezentance) in kvalifikant iz skupine A, ki jo sestavljajo Vrbas, Sarajevo in Jezero Ada. Tudi skupina D bo imela slovenski pridih. Poleg Amsterdama, članov nizozemske reprezentance, ki so nedavno svetovno prvenstvo zaključili na drugem mestu, in Beograda, bo slovensko čast branila ena izmed ekip Kranj (Aleksander Vojičić, Matic Urbas, Mensud Julević in Tomo Čajič), Maribor (Jure Ritlop, Rok Smaka, Damir Mijić in Robi Stojković) ali Semič (David Mervar, Martin Mežan, Matic Lozar in Žan Petejan). Slednje tri se bodo v kvalifikacijah pomerile za mesto na turnirju. 

Poleg izjemno kakovostnega tekmovalnega dela pa bo izjemno bogat tudi spremljevalni program. Za dobro vzdušje bodo s svojimi nastopi poskrbeli raper Nipke ter plesni skupini Artifex in Ladies. V soboto bodo nov Guinnessov rekord skušali podreti člani akrobatske skupine Dunking Devils

Turnir bo imel tudi dobrodelno noto. Pred izločilnimi boji se bodo na igrišču v središču Ljubljane predstavile ekipe v košarki na vozičkih, svoje košarkarsko znanje bodo pokazali tudi igralci z motnjami v razvoju.

Ekipi, ki se bosta uvrstili v finale turnirja v Ljubljani, si bosta priigrali nastop na turnirju Masters v madžarskem Debrecenu.

Ambasador in podpornik letošnjega Cedevita 3x3 Ljubljana Challengerja je nekdanji slovenski reprezentant Sani Bečirović.

Prenos vseh tekem bo moč spremljati na spletni strani Košarkarske zveze Slovenije, polfinalni tekmi in finale pa na programu Šport TV.

Matic Vidic, koordinator košarke 3x3 na Košarkarski zvezi Slovenije:
"Drugo leto zapored nas čaka ljubljanski Challenger, kjer se bo predstavilo 16 ekip. Šest ekip se bo v petek pomerilo za dve prosti mesti na glavnem delu turnirja. V izločilne boje se bo uvrstilo osem ekip, finalista pa si bosta priborila vstopnica za turnir Masters v Debrecenu. Letošnja zasedba je izjemno pisana in močna. Piran trenutno zaseda tretje mesto na svetovni jakostni lestvici, mesto za njimi je Riga, mlada in atraktivna ekipa iz Latvije. Poleg njiju se bodo na turnirju predstavili še košarkarji Ljubljane, novi državni prvaki, ekipa Amsterdama, ki jo sestavljajo člani nizozemske reprezentance, neugodna ekipa Ulan Batorja ter veliko število ekip iz območja nekdanje Jugoslavije, kjer se igra zelo dobra košarka 3x3. Čaka nas izjemno zanimiv turnir. Upam, da nam bo letos vreme služilo, saj košarka 3x3 spada na ulice oziroma v urbano okolje. Povabil bi vse navijače, da se nam v petek in soboto pridružijo na Kongresnem trgu."

Simon Rožnik, direktor podjetja Extrem:
"Letošnji turnir Cedevita 3x3 Ljubljana Challenger je vrhunec petnajstletnega sodelovanja Košarkarske zveze Slovenije in podjetja Extrem. Verjamem, da bomo ponovno dokazali, da znamo dogodke organizirati na najvišji ravni. Tako v petek kot v soboto nas čaka pravi košarkarski spektakel. V primerjavi z dvoransko košarko ponuja košarka 3x3 izjemno kuliso centra mesta. Letos nas bo z obiskom počastil tudi Alex Sanchez, direktor košarke 3x3 pri FIBA. Poskrbeli smo za izjemno zanimiv in bogat spremljevalni program. Vse ljubitelje košarke 3x3 vabim, da se v čim večjem številu udeležijo košarkarske zabave na Kongresnem trgu."

Matej Erjavec, predsednik Košarkarske zveze Slovenije:
"Košarka 3x3 iz leta v leto pridobiva na svoji veljavi. Veseli nas dejstvo, da je FIBA prepoznala našo tradicijo, organiziranost in nenazadnje rezultate, ki jih dosegamo v tej športni panogi ter nam zaupala organizacijo dogodka kot je Challenger. Verjamem, da bomo na Kongresnem trgu spremljali kakovostno košarko, ob kateri bodo uživali tako košarkarski navdušenci kot tudi mimoidoči."

Simon Finžgar, košarkar Pirana:
"Na ta turnir se pripravljamo tako kot na vse preostale. Treninge prilagajo trenutnim poškodbam. Za nami je dolga sezona in to se nam že nekoliko pozna. Primarni cilj je uvrstitev na Masters v Debrecen, če pa bo to pomenilo končno zmago, pa še toliko boljše."

Jasmin Hercegovac, košarkar Ljubljane:
"Ekipa Ljubljane se zelo veseli sodelovanja na Cedevita 3x3 Challengerju v Ljubljani, ki je del svetovne turneje, na kateri nastopamo že vrsto let. Pričakovanja so vedno visoka, saj si želimo zmagati vsako tekmo in turnir. Trenutno smo zelo dobro pripravljeni in nimamo težav s poškodbami. V drugi del sezone vstopamo v dobri formi in z željo, da dosežemo zastavljene cilje - zmaga na svetovni turneji in ljubljanskem Challengerju. Gledamo tudi v prihodnost, proti olimpijskim igram v Tokiu."

CEDEVITA 3X3 LJUBLJANA CHALLENGER:

KVALIFIKACIJSKI SKUPINI:

Petek, 17. avgust:

SKUPINA QA:
Vrbas : Jezero Ada 21:13
Sarajevo : Jezero Ada 19:21
Vrbas : Sarajevo 21:14

LESTVICA SKUPINE QA:
1. Vrbas 2/2/0/42
2. Jezero Ada 2/1/1/34
3. Sarajevo 2/0/2/33

SKUPINA QB:
Kranj : Semič 21:14
Maribor : Semič 12:9
Kranj : Maribor 13:16

LESTVICA SKUPINE QB:
1. Maribor 2/2/0/28
2. Kranj 2/1/1/34
3. Semič 2/0/2/23

GLAVNI DEL TURNIRJA:

Petek, 17. avgust:

SKUPINA A:
Piran : Kijev 21:18
Malaga : Kijev 14:17

Piran : Malaga 22:12
LESTVICA SKUPINE A:
1. Piran 2/2/0/43
2. Kijev 2/1/1/35

3. Malaga 2/0/2/26

SKUPINA B:
Riga : Benetke 22:10
Split : Benetke 16:17
Riga : Split 21:11

LESTVICA SKUPINE B:
1. Riga 2/2/0/43
2. Benetke 2/1/1/28

3. Split 2/0/2/27

SKUPINA C:
Ljubljana : Vrbas 14:20
Ulan Bator : Vrbas 20:21
Ljubljana : Ulan Bator 19:15

LESTVICA SKUPINE C:
1. Vrbas 2/2/0/41
2. Ljubljana 2/1/1/33

3. Ulan Bator 2/0/2/35

SKUPINA D:
Amsterdam : Maribor 21:17
Beograd : Maribor 22:11
Amsterdam : Beograd 19:14

LESTVICA SKUPINE D:
1. Amsterdam 2/2/0/40
2. Beograd 2/1/1/36

3. Maribor 2/0/2/28

Sobota, 18. avgust:
18.45 - četrtfinale 1 - PIRAN : LJUBLJANA
19.10 - četrtfinale 2 - AMSTERDAM : BENETKE
19.35 - četrtfinale 3 - RIGA : BEOGRAD
20.00 - četrtfinale 4 - VRBAS : KIJEV
20.40 - polfinale 1 - zmag PF1 : zmag PF2 (prenos na Šport TV)
21.05 - polfinale 2 - zmag PF3 : zmag PF4 (prenos na Šport TV)
21.30 - tekmovanje v zabijanju (prenos na Šport TV)
22.00 - finale (prenos na Šport TV)

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se